Sari direct la conținut

Punct final la legea pensiilor (de Emil Stoica)

Jeopardy

Dupa ce legea pensiilor a fost votata in unanimitate de catre parlament, presedintele Basescu a cerut informatii suplimentare de la Guvern. Guvernul nu a raspuns cu o analiza, ci cu o declaratie politica. Presedintele a promulgat legea si a facut o declaratie politica. Dl. Vosganian, ministrul MEF i-a raspuns presedintelui cu o alta declaratie politica.

Asta imi aduce aminte de bancul in care americanii si rusii tot construiau de zor rachete si rachete anti racheta, respectiv rachete anti-anti recheta, respectiv rachete anti-anti-anti racheta si asa mai departe.

Profesorul de economie Bryan Caplan a scris recent o carte, The Myth of the Rational Voter (cu o coperta destul de graitoare), in vederea viitoarelor alegeri din SUA in care arata ca votantii sunt egoisti si ca politicienii promit politici acestor votanti. Politici pe care apoi le implementeaza, chiar daca impactul asupra economiei este de multe ori negativ.

Va recomand aceasta carte, nu de alta, dar altfel vom fi tot timpul victima politicienilor si analistilor lor politici. Si poate atunci prof. Caplan va sugera schimbarea copertii unei eventuale editii a 2-a, adaugite, a cartii domniei sale.

Comenteaza pe blogul lui Emil Stoica

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro