Sari direct la conținut

Putin admite o lipsă de medicamente și o creștere a prețurilor în farmaciile din Rusia

HotNews.ro
Vladimir Putin, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Vladimir Putin, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Președintele rus Vladmir Putin a afirmat marți că inspecțiile efectuate în farmaciile din Rusia au indicat lipsa unor medicamente, precum și o creștere a prețurilor, a relatat agenția de stat rusă TASS, citată de CNN.

„Adevărul este că, în primul rând, prețurile noastre au crescut în ultima vreme și a existat o anumită penurie a unor medicamente, în ciuda faptului că am înregistrat o creștere a producției de produse farmaceutice”, a spus Putin în timpul unei reuniuni virtuale cu membrii guvernului rus.

„În primele trei trimestre ale anului trecut a fost o creștere de aproximativ 22%, medicamentele fabricate pe plan intern reprezentând 60% din piața noastră”, a spus Putin, potrivit TASS.

„Cu toate acestea, există un deficit de anumite medicamente, iar prețurile acestora au crescut”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Numeroase magazine din Moscova şi-au închis obloanele în condițiile în care businessurile rusești se confruntă cu consecințele economice ale masivelor sancțiuni occidentale impuse ca răspuns la războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Deși rafturile din majoritatea magazinelor rămân bine aprovizionate, produsele occidentale sunt din ce în ce mai rare și foarte scumpe, ceea ce face să crească și mai mult prețurile care deja lovesc în multe gospodării rusești, notează CNN.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro