Sari direct la conținut

Putin spune că îl preferă pe Biden fiindcă e „mai previzibil și mai experimentat” decât Trump

HotNews.ro
Vladimir Putin, Foto: Mikhail Klimentyev / AFP / Profimedia
Vladimir Putin, Foto: Mikhail Klimentyev / AFP / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu difuzat miercuri că îl preferă pe Joe Biden în locul lui Donald Trump, dar că este dispus să lucreze cu orice președinte american, potrivit Reuters.

Putin a fost întrebat de către jurnalistul rus Pavel Zarubin care dintre Biden, un democrat, și Trump, un republican, era „mai bun pentru noi”.

Putin a răspuns: „Biden. Este o persoană mai experimentată, mai previzibilă, un politician din vechea școală. Dar vom lucra cu orice președinte american în care poporul american are încredere”.

Memoria lui Biden și declarațiile lui Trump

Cu toate acestea, președintele rus a refuzat să comenteze dezbaterile din Statele Unite privind vârsta lui Biden.

„Când l-am întâlnit pe dl Biden în Elveția, recunosc că a fost acum trei ani, se vorbea deja despre incapacitatea sa, dar nu am văzut așa ceva”, a spus el, potrivit AFP.

„Ceea ce trebuie să analizăm este poziția politică, iar poziția actualei administrații (americane) este extrem de dăunătoare și greșită”, a adăugat Putin.

Moscova „va lucra cu orice lider american în care poporul american are încredere”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, campania prezidențială americană a fost zguduită de comentariile devastatoare ale unui magistrat cu privire la memoria slabă a președintelui american, în vârstă de 81 de ani. Acestea au fost respinse de tabăra lui Joe Biden.

Fostul președinte republican Donald Trump a fost acuzat în ultimii ani că a făcut jocul Rusiei. El a stârnit indignarea europenilor când, într-o remarcă recentă, a amenințat că va încuraja Rusia să atace țările NATO ale căror cheltuieli de apărare sunt considerate insuficiente.

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro