Sari direct la conținut

Putin trebuie "să se întoarcă la masă" pentru discuții, spune Macron / Sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina

HotNews.ro
Preşedintele francez Emmanuel Macron, Foto: Jacques Witt/Pool / Bestimage / Profimedia
Preşedintele francez Emmanuel Macron, Foto: Jacques Witt/Pool / Bestimage / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin trebuie „să se întoarcă la masă” pentru discuții, a declarat miercuri președintele francez Emmanuel Macron într-un interviu televizat dedicat în mare parte războiului din Ucraina, potrivit AFP.

„Astăzi, în primul rând, Vladimir Putin trebuie să oprească acest război, să respecte integritatea teritorială a Ucrainei și să se întoarcă la masa discuțiilor”, a declarat Macron la France 2, asigurând că nu dorește un „război mondial”.

Macron a anunțat și că Franța va livra sisteme de apărare anti-aeriană Ucrainei.

„Vom livra radare, sisteme și rachete (antiaeriene, n.r.) pentru a-i proteja (pe ucraineni) de atacuri, în special pentru a-i proteja de atacurile dronelor”, a spus el.

Președintele francez a repetat, de asemenea, că Franța ia în considerare livrarea de obuziere autopropulsate Caesar suplimentare Ucrainei.

„Am livrat 18 dintre ele” de la începutul războiului, „lucrăm la livrarea a încă șase tunuri cu Danemarca”, a spus el, explicând că aceste șase Caesar au fost inițial destinate armatei daneze. „Încercăm să le livrăm ucrainenilor chiar acum”, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro