Sari direct la conținut

PwC se pregătește pentru o interdicție de 6 luni în China din cauza auditului Evergrande

HotNews.ro
PwC se pregătește pentru o interdicție de 6 luni în China din cauza auditului Evergrande
SHANGHAI, CHINA - AUGUST 12, 2024 - pwc in Shanghai, China, August 12, 2024.,Image: 897998455, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except China *** CHNOUT, Model Release: no, Credit line: Costfoto / ddp USA / Profimedia

PwC China și-a informat clienții că se așteaptă la o interdicție de șase luni de a opera în China începând chiar din septembrie, ca parte a pedepsei pentru auditul său făcut dezvoltatorului imobiliar Evergrande, notează Reuters.

Un purtător de cuvânt al PwC a refuzat să comenteze, spunând că este o chestiune de reglementare în curs. PwC a fost acuzată pentru rolul său în „afacerea” Evergrande, companie bănuită de o fraudă de 78 de miliarde de dolari, care a dus la un exod al clienților.

În martie, PwC era cea mai importantă firmă de audit din China, cu aproximativ 110 clinți. De atunci, cel puțin 50 de companii chineze, dintre care multe sunt firme de stat sau instituții financiare, au renunțat la PwC din funcția de auditor sau au anulat planurile de angajare a acesteia în ultimele luni.

Interdicția de afaceri, probabil însoțită și de o amendă consistentă, ar fi cea mai dură acțiune a autorităților de reglementare chineze împotriva unei firme din Big Four, scrie și Financial Times.

Interdicția ar eclipsa pedeapsa aplicată rivalului Deloitte anul trecut pentru „deficiențe grave de audit” în activitatea sa, deficiențe pentru care Deloitte a plătit o amendă de 31 de milioane de dolari, iar operațiunile sale din Beijing au fost suspendate timp de trei luni.

INTERVIURILE HotNews.ro