Sari direct la conținut

Radu Berceanu: Liderii sindicali vor fi dati in judecata pentru recuperarea pierderilor suferite de Metrorex si de calatori

HotNews.ro

Ministrul interimar al transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat ca va discuta cu administratia de la Metrorex in vederea actionarii in judecata a sindicalistilor care au declansat greva de la metrou, aceasta fiind o solutie pentru recuperarea pierderilor suferite de companie. Liderii de sindicat care au organizat actiunea raspund personal, sustine Berceanu. Ministrul invita si calatorii sa se adreseze justitiei pentru a primi despagubiri. „Vom incerca sa solutionam si pierderile celor care aveau abonamente (…)Daca dintre calatori vor fi unii care vor dori sa se alature demersurilor noastre, justitia va conexa cazurile”, a spus Berceanu.

Acesta sustine ca pierderile Metrorex sunt estimate la 400-500 mii lei. „Ne vom adresa instantelor ca aceste pierderi sa fie recuperate prin decizii ale instantelor”, a precizat Radu Berceanu invocand in acest sens Legea 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca. „Legea 168/1999, privind solutionarea conflictelor colective de munca prevede, la articolul 61 alineatul 2 ca in cazul in care se dispune incetarea grevei ca fiind ilegala, instantele, la cererea celor interesati, pot obliga persoanele vinovate de declansarea grevei ilegale, la plata unor despagubiri„, a spus Berceanu.

Ministrul a afirmat ca decizia Tribunalului Bucuresti privind incetarea grevei este definitiva si irevocabila. Ministrul acuza PSD ca nu l-a chemat pe liderul sindicalistilor de la metrou, Ion Radoi, sa-l convinga sa renunte la greva, in conditiile in care este membru al acestui partid. „Niciodata nu au facut niciun apel catre Radoi, nu l-au chemat sa-i spuna ceva„, a precizat Radu Berceanu. Aceasta sustine ca PSD a incercat sa „monteze” si sindicatele de la CFR in urma mitingului electoral de marti, 17 noiembrie, de la Craiova.”Nu cred ca e corect sa strangem sindicate la Craiova si sa le spunem ca sunt mari probleme in calea ferata”, a mai spus Berceanu, adaugand ca il asteapta pe Mircea Geoana sa vina in Parlament cand va fi trimis proiectul de buget si sa propuna marirea sumelor pentru CFR.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro