Sari direct la conținut

Radu Mihaiu: În sfârșit, Biroul Electoral Sector 2 constată cazuri de fraudă și sesizează organele de urmărire penală

HotNews.ro
Radu Mihaiu: În sfârșit, Biroul Electoral Sector 2 constată cazuri de fraudă și sesizează organele de urmărire penală
Radu Mihaiu, declarații de presă Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că „în sfârșit” Biroul Electoral de Sector (BES) constată cazuri de fraudă la vot la o secție de votare şi sesizează organele de urmărire penală. Radu Mihaiu – al cărui contracandidat de la PSD-PNL, Rareș Hopincă, și-a proclamat victoria în alegeri – a solicitat BES să renumere voturile din 36 de voturi, pentru posibile fraude, fiindu-i aprobată solicitarea pentru doar două secții.

„În sfârșit BES constată cazuri de fraudă și sesizează organele de urmărire penală. Alegerile de la Sectorul 2 se vor lăsa cu multe dosare și anchete. La secția 248, după 4 zile de stat la porțile Biroului Electoral de Sector, au apărut voturi în plus. Coincidență sau nu, e fix cazul cu care se lăuda PSD că a mai găsit în ea 39 de voturi în plus pentru domnul Hopincă”, a scris Radu Mihaiu, luni, pe Facebook.

El a postat și un document atribuit Biroului Electoral Sector 2, care spune că „apreciază că se impune sesizarea organelor de urmărire penală” în cazul Secției 248, unde au fost menționate 9 buletine de vot în plus.

„De 24h se așteaptă renumărarea a 2 secții. Ieri BES a aprobat renumărarea voturilor pentru doar douăă secții din cele 36 semnalate de primarul Radu Mihaiu: secțiile 195 și 265. Toate celelalte cereri de renumărare au fost respinse! Însă, din păcate, renumărarea celor 2 secţii nu a avut loc încă. Asta deși reprezentanții partidului au venit și au stat ore în șir în caniculă la poarta BES S2. Este o mică parte comparativ cu numărul mare de secții care ridică mari semne de întrebare”, arată și USR, reamintind că, deși în toată țara s-au renumărat voturile, la S2 a fost renumărată până acum doar o singură secție, de unde Radu Mihaiu a obținut aproape 300 de voturi în plus.

Amintim că alegerile din sectoarele 1 și 2 au fost marcate de dispute între primarii în funcție, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, candidați USR pentru un nou mandat, și cei ai PNL-PSD, primii acuzând nereguli grave în procesul de numărare a voturilor. Atât candidatul PSD de la Sectorul 1, George Tuță, cât și candidatul PSD-PNL de la Sectorul 2, Rareș Hopincă, și-au proclamat victoria în alegeri, la o diferență de câteva sute de voturi. Și Clotilde Armand, și Radu Mihaiu au anunțat că au făcut plângeri penale pentru fraude la vot.

INTERVIURILE HotNews.ro