Sari direct la conținut

Raed Arafat, despre incendiul de la centrul comercial Prosper: Clădirea nu avea autorizaţie de incendiu. Ultimul control a fost în 2021. Există risc de prăbuşire

HotNews.ro
Raed Arafat, despre incendiul de la centrul comercial Prosper: Clădirea 
nu avea autorizaţie de incendiu. Ultimul control a fost în 2021. Există 
risc de prăbuşire

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat, la Prima TV, că centrul comercial din Sectorul 5 al Capitalei mistuit marţi de flăcări nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Raed Arafat a confirmat că nu s-au înregistrat victime.

„Există un risc pentru pompieri să lucreze din interior, fiind o clădire metalică, supusă unor temperaturi foarte mari, există risc să se prăbuşească. Vor rămâne echipe în cursul nopţii acolo şi am cerut să fie evaluată clădirea de un inginer structurist, ca să ne spună dacă există risc de prăbuşire. Din cauza aceasta, drumul ar putea rămâne blocat o perioadă”, a explicat Raed Arafat, marți seară, într-o declarație pentru Prima TV, citează News.ro.

Întrebat dacă a fost identificată cauza incendiului, şeful DSU a răspuns: „E prea devreme de spus despre o cauză. Singurul lucru pe care îl ştim la acest moment: clădirea nu avea autorizaţie (de securitate la incendiu – n.r.). Ultimul control a fost în 2021, dar lipsa autorizaţiei nu înseamnă că nu poate funcţiona. Depinde de motivele lipsei autorizaţiei. Unele pot să însemne închidere, altele pot să însemne doar amendă şi să funcţioneze”.

Raed Arafat a confirmat că nu au fost înregistrate victime, pompierii reuşind „să evacueze persoanele de acolo”.

Pompierii încă intervin, marţi seară, pentru lichidarea incendiului izbucnit la complexul comercial Prosper din Bucureşti, dar oamenii evacuaţi din clădirile apropiate au început să revină în locuinţe. Prefectura Capitalei afirmă că pagubele materiale sunt semnificative, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii va evalua structural imobilul. Autorităţile precizează că este monitorizată calitatea aerului şi recomandă ca ferestrele să fie păstrate închise.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro