Sari direct la conținut

Raed Arafat: Înțelegeți că nu a început relaxarea/ Riscăm să primim o lovitură de boomerang, ca virusul să revină în forță

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a lansat sâmbătă un nou avertisment, după ce au apărut semnale că românii au început deja „relaxarea” normelor de protecție în fața virusului. „Până pe 15 mai nu se relaxează nimic, iar dacă acum nu respectăm restricțiile, efectele pot fi dramatice”, a afirmat Arafat, la Realitatea Plus.

„Mesajul e clar: până pe 15 mai nu relaxăm nimc. Impresia unora că gata, am început relaxarea, poate avea efecte extrem de grave. Trebuie să înțelegem că nu ne permitem luxul de a reveni la ce a fost înainte și nici după introducerea măsurilor de relaxare graduală nu vom reveni complet la ceea ce era înainte. Trebuie să conviețuim cu virusul și asta va mai dura”, a afirmat Raed Arafat.

Secretarul de stat a afirmat că în acest moment responsabilitatea populației este la fel de mare ca aceea a autorităților.

„Dacă populația nu-și joacă rolul corect, situația se va agrava. Dacă nu respectăm regulile impuse, riscul de revenire este extrem. Oricum noi ne așteptăm la un nou val în toamnă, dar dacă nu respectăm regulile și ne purtăm imprudent, e posbil ca acesta să vină mai devreme. Riscăm să primim o lovitură de boomerang, ca virusul să revină în forță”, a adăugat Arafat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro