Sari direct la conținut

Rafila: Marea majoritate a spitalelor afectate de atacul cibernetic şi-au reluat activitatea

HotNews.ro
Spital, Foto: Steven Frame | Dreamstime.com
Spital, Foto: Steven Frame | Dreamstime.com

​Marea majoritate a spitalelor afectate de atacul cibernetic şi-au reluat activitatea, a anunțat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, precizând că au fost afectate 26 de unităţi sanitare, dintre care 24 publice şi două private, mai mici. Ministrul a mai spus că cel mai important lucru este să încercăm să prevenim astfel de incidente pe viitor.

„Au fost 26 de unităţi sanitare, dintre care 24 publice şi 2 private, mai mici. Din datele pe care le avem de la Directoratul Naţional pentru Securitate cibernetică înţeleg că majoritatea au reluat activitatea”, spune Rafila, citat de News.ro.

El a precizat că „cel mai important lucru este să încercăm să prevenim astfel de consecinţe pe viitor”.

„Compania Bitdefender a oferit astfel de soluţii gratuit pentru un an de zile dar până într-un an de zile digitalizarea pe care o realizăm în sistemul de sănătate, care include şi spitalele şi direcţiile de sănătate publică şi bineînţeles trebuie să includă şi Casa Naţională şi de asigurări de sănătate sper să ne ofere soluţiile care să minimalizeze astfel de consecinţe”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Foto: Dreamstime.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro