Sari direct la conținut

Rapperul P. Diddy, în arest pentru agresiuni sexuale, a fost plasat sub supraveghere. Avocații săi deplâng condiţiile „oribile” de detenţie

HotNews.ro
Rapperul P. Diddy, în arest pentru agresiuni sexuale, a fost plasat sub supraveghere. Avocații săi deplâng condiţiile „oribile” de detenţie
Rapperul american Sean „Diddy” Combs, în instanță (Credit foto: Elizabeth Williams / AP / Profimedia)

Rapperul şi producătorul de hip-hop Sean „Diddy” Combs a fost plasat sub supraveghere pentru persoanele cu tendinţe sinucigaşe, la Centrul Metropolitan de Detenţie din Brooklyn, chiar în primele zile ale încarcerării sale pentru şantaj şi infracţiuni sexuale. El a pledat nevinovat la aceste acuzaţii.

Zilele trecute, avocaţii lui P. Diddy declarau pentru revista People că acesta este „puternic, sănătos şi concentrat pe apărarea sa”, adăugând vineri într-o declaraţie: „El este angajat să lupte în acest caz şi are încredere deplină atât în echipa sa juridică, cât şi în adevăr”, relatează News.ro citând People.com.

Reprezentanţii cântăreţului, Marc Agnifilo şi Teny R. Geragos, au scris într-o propunere de cauţiune respinsă de doi judecători din Manhattan la începutul acestei săptămâni că unitatea din Brooklyn „nu este potrivită pentru detenţie provizorie”, numind condiţiile de acolo „oribile”.

Cameron Lindsay, fost director al Centrului de Detenţie din Brooklyn şi martor expert în domeniul corecţional, a spus că rapperul are un drum lung de parcurs la unitatea din Brooklyn.

„Statutul său de celebritate uriaşă şi acuzaţiile de violenţă împotriva femeilor fac din el o ţintă foarte atractivă pentru agresiune”, spune Lindsay. „Iar în subcultură – în lumea închisorilor – să dai o lovitură cuiva ca el ar fi considerat o mare realizare”.

Fostul director adaugă că unitatea este „austeră” şi „rece”: „Totul este planificat. Nu este o viaţă”.

Potrivit lui Lindsay, rapperul nu ar avea acces la internet, iar orice timp de recreere în exterior ar fi petrecut într-o zonă închisă.

„O schimbare radicală” pentru mogulul muzical

Noul mediu pare să reprezinte o schimbare radicală faţă de viaţa de celebritate pe care mogulul muzicii a dus-o de-a lungul timpului, cu o reşedinţă de 48 de milioane de dolari şi propriul său avion personal, pe care avocaţii săi au declarat instanţei, marţi, că a încercat să îl vândă.

Scott Taylor, un purtător de cuvânt al Biroului Federal al Penitenciarelor, care a refuzat să confirme condițiile de cazare ale lui Combs, citând „motive de confidenţialitate, siguranţă şi securitate”, a confirmat în schimb că, la fel ca ceilalţi 1.217 deţinuţi din unitate, Combs trebuie să se trezească la ora 6:00 dimineaţa şi trebuie să aibă patul făcut până la ora 7:30.

Deţinuţii federali sunt, de asemenea, supuşi „la cel puţin cinci numărători oficiale ale deţinuţilor pe parcursul fiecărei perioade de 24 de ore” şi trebuie să „stea lângă pat” pentru unele dintre aceste verificări, conform Manualului de admitere şi orientare a deţinuţilor de 55 de pagini, o copie pe hârtie pe care Combs ar fi primit-o atunci când a fost înregistrat în unitate.

În același centru a fost închis și R. Kelly

Și cântăreţul de R&B R. Kelly a fost închis la MDC-Brooklyn, după condamnarea sa din 2021 pentru infracţiuni sexuale. Avocata sa, Nicole Blank Becker, susţine că gardienii au profitat de statutul său de celebritate şi l-au forţat să cânte.

Într-un interviu telefonic, Blank Becker a numit perioada petrecută de R. Kelly la unitatea din Brooklyn „paralizantă din punct de vedere mental” şi „una dintre cele mai rele experienţe de care am auzit vreodată”.

„Dacă Diddy va trăi ceva asemănător cu ceea ce ştiu că a trăit R. Kelly, nu va fi bine”, a spus avocata, adăugând că, în opinia sa, închisoarea nu este «deloc» sigură.

„Pe zi ce trece, eram îngrijoraţi dacă R. Kelly era sau nu în viaţă, sincer”, spune ea, adăugând: „Este inuman, o cu totul altă lume. Adică, oameni în toată firea plâng”.

Într-o declaraţie pentru revista People, purtătorul de cuvânt Scott Taylor a spus că Biroul Federal al Penitenciarelor „ia în serios datoria noastră de a proteja persoanele încredinţate în custodia noastră, precum şi de a menţine siguranţa angajaţilor penitenciarelor şi a comunităţii”.

„Un prădător sexual violent”

Arestat luni seară în Manhattan, Sean Combs, în vârstă de 54 de ani, a fost vizat de numeroase plângeri de agresiune sexuală timp de mai multe luni şi a pledat marţi „nevinovat” la acuzaţiile de trafic în scopul exploatării sexuale şi extorcare.

Judecătoarea Robyn Tarnofsky a dispus reţinerea, invocând temerile că astfel de „infracţiuni care au loc în spatele uşilor închise” se vor repeta.

Un artist cu multiple porecle în lumea muzicii şi a afacerilor, P.Diddy este descris de presupusele sale victime drept un prădător sexual violent, care folosea alcoolul şi drogurile pentru a obţine supunerea lor.

„Timp de decenii”, Sean Combs, alias „Puff Daddy”, „a abuzat, ameninţat şi constrâns femei şi alte persoane din jurul său pentru a-şi satisface dorinţele sexuale, a-şi proteja reputaţia şi a-şi ascunde acţiunile”, potrivit actului de acuzare.

Casele de lux din Miami şi Los Angeles ale rapperului au fost percheziţionate în martie, ca parte a unei ample operaţiuni care a dus la o anchetă federală şi un caz penal.

Sub poreclele Puff Daddy, P. Diddy sau Diddy, el s-a impus ca o figură importantă în hip hop-ul de pe coasta de est a SUA, atât la microfon, cât şi în producţie. De-a lungul deceniilor, a acumulat o avere impresionantă şi datorită activităţilor sale în industria alcoolului.

INTERVIURILE HotNews.ro