Sari direct la conținut

Războiul a secerat sectorul agricol din Ucraina. Pagubele se ridică la aproape 9 miliarde de dolari

HotNews.ro
Soldat ucrainean într-un lan de floarea-soarelui din regiunea Harkov, Foto: Hector Adolfo Quintanar Perez / Zuma Press / Profimedia
Soldat ucrainean într-un lan de floarea-soarelui din regiunea Harkov, Foto: Hector Adolfo Quintanar Perez / Zuma Press / Profimedia

De la începutul războiului provocat de Rusia, sectorul agricol ucrainean a suferit pagube estimate la 8,7 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Școlii de Economie din Kiev publicat miercuri, citat de publicația The Kyiv Independent.

Cea mai mare parte a pagubelor a fost rezultatul distrugerii utilajelor agricole, care, potrivit Școlii de Economie din Kiev , se ridică la peste 4,65 miliarde de dolari.

Școala de Economie din Kiev estimează, de asemenea, că 109.600 de utilaje agricole au fost avariate sau distruse în timpul războiului.

Cealaltă cauză a pierderilor din industria agricolă este rezultatul distrugerii și furtului de produse, o pierdere estimată de 1,87 miliarde de dolari.

Infrastructura agricolă a suferit, de asemenea, pierderi uriașe, în primul rând grânarele, și alte facilități de depozitare. Școala de Economie din Kiev estimează refacerea acestor instalații la 1,33 miliarde de dolari.

Invazia declanșată de Vladimir Putin a provocat cele mai multe daune în sectorul agricol din regiunile Lugansk, Herson, Donețk, Harkov și Zaporojie, zonele în care s-au dat cele mai intense bătălii.

Urmărește ultimele evoluții din a 421-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro