Sari direct la conținut

VIDEO Reacția ironică a lui Marcel Ciolacu la adresa lui Ciucă, după investigația Snoop

HotNews.ro
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a avut o primă reacție, ironică, la adresa partenerului său de coaliție Nicolae Ciucă, după investigația Snoop care arată că PNL a cheltuit până acum două milioane de euro, din bani publici, pentru marketingul cărții lui Nicolae Ciucă, „Un ostaș în slujba țării”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, de o jurnalistă despre sumele uriașe plătite de PNL din bani publici pentru producerea și montarea panourilor care promovează cartea lui Nicolae Ciucă și care au împânzit drumurile din România.


„Am înțeles că au fost folosite (fondurile- n.r.) la lansarea unei cărți. O să fie un bestseller, sunt ferm convins, Mai ales dacă ținem cont de ce promovare a avut”, a declarat Ciolacu.

În 27 iunie, aflat la Bruxelles, Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa liderului PNL, Nicolae Ciucă, în contextul neînțelegerilor de atunci din coaliție privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale. „Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției”, a spus liderul PSD, referindu-se tot la panourile de pe drumurile din toată țara pentru promovarea cărții „Un ostaș în slujba țării”.

Siteul de investigații Snoop.ro a cercetat situația panourilor care au umplut țara pentru marketingul cărții lui Nicolae Ciucă, „Un ostaș în slujba țării”.

Într-un răspuns oficial către ziariști, PNL a recunoscut că publicitatea cărții, care a intrat în a patra lună, costă  510.000 de euro pe lună, aici intrând chiria expunerii publicitare, TVA și taxele locale. Partidul a mai achitat din bani publici încă 450.000 de euro pentru producerea și montarea panourilor care promovează cartea lui Nicolae Ciucă. Cu totul, deja a costat 2 milioane de euro și merge la 4 milioane până în noiembrie. 

„Paginile acestei cărți sunt despre mine. Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral. Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic. Sunt despre viața mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului. Pentru că s-a vorbit mult despre faptul că “nu sunt din filmul acesta”, al politicii românești. Și e adevărat. Nu sunt un om politic tipic. Și veți vedea în această colecție de gânduri și povești de viață care e crezul meu”, susținea Nicolae Ciucă în luna mai. El a anunțat lansarea acestei cărți autobiografice în plină campanie electorală pentru alegerile locale și în contextul în care PNL îl pregătește drept candidat pentru alegerile prezidențiale.

INTERVIURILE HotNews.ro