Sari direct la conținut

Reacția lui Tudorache, inculpat de DNA pentru spălare de bani: Oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008?

HotNews.ro
Reacția lui Tudorache, inculpat de DNA pentru spălare de bani: Oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008?

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache, audiat toată noaptea și inculpat de DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor, a reacționat pe Facebook susținând că are încredere în justiție, dar nu poate să nu se întrebe „ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008”.

Mesajul postat pe Facebook de Tudorache, după ce a ieșit de la audierile la DNA:

  • „Indiferent cât de neplăcut este acest subiect, am promis că vă voi ține la curent cu mersul anchetei.
  • Aseară am fost convocat la DNA, unde am zăbovit mai mult de 12 ore, cerându-mi-se explicații pentru presupuse fapte din urmă cu mai mult de 12 ani.
  • Nu m-am prevalat de dreptul la tăcere, pentru că, așa cum am spus, nu am nimic de ascuns. Am încredere în Justiție și voi contribui activ la aflarea adevărului.
  • Totusi, nu pot să nu mă întreb: oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare!
  • Cu toate acestea, refuz să intru pe tărâmul speculațiilor, deși tentația este foarte mare…”.

Daniel Tudorache se află pe poziția a doua, după medicul Alexandru Rafila, pe lista PSD București la Camera Deputaţilor, la alegerile din 6 decembrie.

DNA a anunțat sâmbătă că procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, pentru infracțiunile de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

Totodată, celor trei li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie, după cum urmează:

  • 1.000.000 de euro – Daniel Tudorache
  • 200.000 euro – fosta soție
  • 75.000 euro – persoană fizică aflată în anturajul primarului.

CITEȘTE ȘI: Lista achizițiilor făcute de Dan Tudorache, prin fosta soție, pentru a ascunde urma banilor obținuți ilicit: Case, bijuterii de sute de mii de euro, inclusiv diamante, acțiuni la un club de fotbal – DNA

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro