Sari direct la conținut

Reacția rabinului șef al Ucrainei, după ce Putin l-a numit pe Zelenski „o rușine pentru poporul evreu”

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
Volodimir Zelenski, Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rabinul-șef al Ucrainei, Moshe Azman, i-a răspuns președintelui rus, Vladimir Putin, care l-a numit pe liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski „o rușine pentru poporul evreu”, scrie Pravda, citând Unian. Moshe Azman s-a declarat „mândru” de președintele Ucrainei.

  • „Pot spune că sunt mândru de președintele Zelenski pentru că nu a fugit și face tot ce poate pentru a ajuta poporul ucrainean. Și nu sunt singurul. Cred că întreaga lume este mândră de el”, a declarat pentru Unian rabinul-șef al Ucrainei.

El a mai spus că în Ucraina nu există neonaziști, ci „oameni decenți, care își apără patria”.

Și cunoscutul oligarh ucrainean Victor Pinciuk a sărit în apărarea lui Zelenski.

  • „Dictatorul rus l-a numit pe președintele statului nostru o „rușine pentru poporul evreu”.
  • Sunt cetățean al Ucrainei, sunt evreu și, în mulți ani de discuții cu evrei din întreaga lume, am auzit doar opinii pozitive despre Volodimir Zelenski”, a scris pe Facebook oligarhul ucrainea, conform Pravda.

Potrivit lui Pinchuk, toți cei cu care a vorbit spun că sunt mândri de Zelenski, iar evreii din diferite țări și-ar fi exprimat „admirația reală” pentru el.

Putin: „Zelenski este o rușine pentru poporul evreu”

Ceea ce a început ca un discurs despre economia Rusiei de la Forumul Economic Internațional de vineri la Sankt Petersburg s-a transformat rapid în subiectul războiului din Ucraina și în acuzații la adresa Kievului și a lui Volodimir Zelenski.

Vladimir Putin l-a calificat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care are origini evreiești, drept „o rușine pentru poporul evreu” și a acuzat din nou că Ucraina se află în mâinile neonaziștilor.

  • „Am avut mulţi prieteni evrei încă din copilărie. Şi ei spun că Zelenski nu este evreu, ci o ruşine pentru poporul evreu. Nu este o glumă”, a declarat Vladimir Putin, al cărui discurs a fost transmis în direct de televiziunea rusă.

El l-a acuzat din nou pe preşedintele ucrainean că „îi acoperă pe acei nenorociţi de neonazişti” şi că îi tratează ca pe nişte eroi pe colaboratorii nazişti din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „De ce nu ne ascultă?”, a întrebat el retoric. „Suntem obligaţi să luptăm împotriva acestui lucru”, a susținut Putin.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro