Sari direct la conținut

Reacția Rusiei, după atacurile sale asupra portului Reni, în apropiere de România: Dronele au lovit cu succes țintele

HotNews.ro
soldati rusi, Foto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia
soldati rusi, Foto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Ministerul rus al Apărării a spus, potrivit Interfax, că un grup de drone rusești a lovit cu succes depozitele de combustibil din portul Reni, aflat în apropiere de România, folosit de armata ucraineană, relatează Reuters și AFP. Asta, deși Kievul a spus că dronele au atacat infrastructură aparținând „industriei civile”.

„În această noapte, forţele aeriene ruse au executat o lovitură grupată cu drone asupra unor depozite de carburant utilizate pentru reaprovizionarea echipamentelor militare ucrainene, în portul Reni’, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova.

Acesta a dat asigurări că obiectivul atacului a fost „atins” şi toate ţintele lovite.

Potrivit biroului procurorului general al Ucrainei, „inamicul a atacat infrastructuri industriale civile din regiunea Dunării”. „Atacul a făcut doi răniţi, care au fost spitalizaţi”, a indicat pe Telegram sursa citată.

Procuratura Generală a Ucrainei a scris pe Telegram că forțele ucrainene au reușit să doboare 22 din cele 25 de drone folosite în acest atac.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a reacționat dumunică după ultimele atacuri masive cu drone lansate de ruși asupra regiunii Odesa, el spunând că acestea au vizat și infrastructura Podului Reni de la Dunăre, aflat la câțiva kilometri de Galați, dar că „în niciun moment nu au existat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”. Exploziile s-au auzit inclusiv la Galați, conform presei locale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro