Sari direct la conținut

Regatul Unit: Soția și cele două fiice ale unui jurnalist BBC, ucise cu arbaleta / Suspectul a fost arestat după o zi de fugă

HotNews.ro
Regatul Unit: Soția și cele două fiice ale unui jurnalist BBC, ucise cu arbaleta / Suspectul a fost arestat după o zi de fugă
Arbaletă Foto: Justin Ng / Avalon / Profimedia

Bărbatul în vârstă de 26 de ani suspectat că a ucis cu o arbaletă soția și cele două fiice ale unui jurnalist radio BBC a fost arestat în nordul Londrei, după o zi de fugă, a anunțat poliția miercuri seara, potrivit AFP.

Începând de marți seară, poliția lansase o vastă operațiune pentru găsirea lui Kyle Clifford, făcând publice pe larg identitatea și portretul său în presa britanică.

El a fost găsit în Enfield, un cartier din Greater London, la aproximativ douăzeci de kilometri de orașul Bushey, unde locuiau cele trei victime, în vârstă de 25, 28 și 61 de ani, care au fost ucise marți seara.

„El primește îngrijiri medicale după ce a fost găsit cu răni. Nu au fost trase focuri de armă de către poliție”, a precizat poliția din Hertfordshire într-un comunicat.

Poliția nu a precizat unde a fost găsit Kyle Clifford. Cu toate acestea, ei au căutat timp de mai multe ore într-un cimitir din orașul Enfield.

„Nicio altă persoană nu este căutată în legătură cu ancheta în acest stadiu”, a declarat poliția, mulțumind publicului pentru „numărul impresionant de apeluri” pe care le-a primit pentru a ajuta la anchetele lor.

Anterior, miercuri, poliția declarase că îl caută pe Kyle Clifford, după ce fusese chemată la locuința celor trei victime în seara precedentă.

Cele trei femei au fost găsite cu „răni foarte grave” și au murit la scurt timp după ce paramedicii au ajuns la fața locului, a declarat poliția.

Prezentator BBC

Victimele sunt soția și cele două fiice ale prezentatorului radio BBC John Hunt, a confirmat radiodifuzorul public.

Ancheta continuă, iar poliția a declarat miercuri seara că crede că „suspectul era cunoscut de victime”.

Șeful poliției din Hertfordshire, Jon Simpson, declarase, de asemenea, anterior, că anchetatorii credeau că atacul a fost „țintit” împotriva celor trei femei, menționând o arbaletă ca posibilă armă a crimei.

În Enfield, orașul în care suspectul a fost arestat, anchetatorii au percheziționat o adresă în cursul dimineții.

Ministrul de interne Yvette Cooper a descris atacul asupra lui X drept „profund șocant”.

Într-o notă trimisă intern personalului de la BBC 5 Live, unde lucrează John Hunt, BBC a descris tragedia ca fiind „absolut îngrozitoare”.

„Gândurile noastre sunt alături de John și de familia sa în aceste momente incredibil de dificile”, a adăugat acesta.

Mai multe atacuri cu arbaleta

Arbaletă nu necesită o licență în Marea Britanie, dar este ilegal să porți una în public fără un motiv rezonabil.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, miercuri, au fost lansate sesiuni de consultări în acest an pentru a determina dacă ar trebui introduse „controale mai stricte” în acest domeniu.

În martie, un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost arestat după ce două persoane au fost rănite în două atacuri separate cu arbaleta în districtul Shoreditch din Londra.

O arbaletă, cuțite și alte arme au fost găsite la domiciliul suspectului, a declarat poliția.

Cel mai notabil incident în care a fost implicată o arbaletă a fost cel în care un bărbat, Jaswant Singh Chail, a intrat în incinta Castelului Windsor în 2021. El a recunoscut că a vrut să o ucidă pe regina Elisabeta a II-a și a fost condamnat anul trecut la nouă ani de închisoare.

INTERVIURILE HotNews.ro