Sari direct la conținut

REPER anunță că una dintre victimele lui Alfred Bulai este membră a partidului și cere Poliției să se autosesizeze

HotNews.ro
Victimă a unei agresiuni, Foto: Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com
Victimă a unei agresiuni, Foto: Tinnakorn Jorruang | Dreamstime.com

Printre victimele profesorului Alfred Bulai se află și o membră a REPER, anunță partidul, care cere Poliției Române să se sesizeze din oficiu, de urgență, și să ancheteze toate aceste cazuri, dezvăluite de site-ul de investigații Snoop.ro.

Reper a reacționat pe Facebook în urma investigației despre abuzurile profesorului Alfred Bulai, partidul spunând că una dintre victimele care au depus mărturie este membră a formațiunii:

„Printre victimele lui Alfred Bulai se află și colega noastră, care a ales să împărtășească povestea ei pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a încerca să prevină existența unor astfel de comportamente încă prezente în școli și universități. Suntem cu tot sufletul alături de ea în aceste momente extrem de dificile, înțelegem cât i-a fost de greu să vorbească deschis despre trauma prin care a trecut și trece. Îi transmitem cât de mult ne inspiră prin curajul ei și dorința de a rupe cercul tăcerii și de a ajuta și alte femei tinere să nu mai treacă prin situații de abuz, intimidare, hărțuire sexuală ori viol. De multe ori, astfel de povești rămân cu victimele și nu ajung mai departe”.

REPER cere intervenția „de urgență” a Poliției Române și anchetarea „acestor cazuri, nemaifiind nevoie de plângere prealabilă din partea victimelor”.

Siteul de investigații Snoop a publicat luni o investigație semnată de jurnalista Ioana Moldoveanu. 

Vreme de peste 4 luni, ziarista a discutat cu 18 martori și victime, reconstituind perioada 1995-2024 din cariera lui Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București. 

Bulai a fost secretar de stat, membru în  CA al TVR și este cunoscut și ca analist politic la TV. „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”, au susținut fetele că le spunea profesorul de la SNSPA, în căutare de studente „sexicioase”, conform propriei expresii relatate de victime. Ele l-au înregistrat audio. Snoop a realizat un film de peste 20 de minute cu aceste înregistrări, declarațiile video ale fetelor și reacția lui Bulai.

INTERVIURILE HotNews.ro