Sari direct la conținut

Rețelele de televiziune de stat ruse ignoră ultimele atacuri cu drone

HotNews.ro
Putin si Soigu, Foto: Mikhail Klimentyev / AP / Profimedia
Putin si Soigu, Foto: Mikhail Klimentyev / AP / Profimedia

Rețelele de televiziune controlate de Statul rus nu au spus nimic despre cel mai recent atac cu drone asupra Moscovei, care a avariat o clădire din complexul de zgârie-nori din Moscova, în noaptea de 30 iulie, în timpul emisiunilor lor de știri de dimineață, scrie publicația Meduza.

Channel One a ignorat evenimentele de la Moscova atât în ​​emisiunile sale de la 6:00 dimineața, cât și la cele de la 10:00 dimineața, concentrându-se în schimb pe o paradă de la Sankt Petersburg, la care va participa președintele Vladimir Putin, în onoarea Marinei Ruse.

Rusia-1 și-a dedicat principala emisiune de știri de la 10:00 paradei marinei de la Petersburg și unei conversații pe care Putin a avut-o cu jurnaliştii în urma Summitului Rusia-Africa.

NTV a relatat despre paradă, conversația lui Putin, dezastrele naturale în altă parte din Rusia și ziua de naștere a Irinei Viner, o celebră antrenoare de gimnastică ritmică.

Potrivit autorităților ruse, Moscova a fost atacată de drone de trei ori în ultima săptămână. Pe lângă atacul de aseară asupra orașului Moscova, pe 24 iunie , o dronă a lovit în apropierea sediului grupului de spionaj cibernetic Fancy Bear; iar pe 28 iunie , o dronă a fost doborâtă în afara Moscovei. În urma atacului din 24 iulie, publicația de știri independentă The Insider a raportat că rețelelor de televiziune ruse controlate de stat li s-a interzis să discute despre atacurile cu drone în aer.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro