Rețetă de pască fără aluat de Paște. Cum o prepari simplu și rapid
Pasca este un delicios desert tradițional asociat cu sărbătoarea Paștelui. Este o prăjitură coaptă, de obicei rotundă și cu o umplutură bogată de brânză dulce, ouă și stafide.
Îți prezentăm cum poți prepara rapid pasca pentru masa de Paște, cu doar câteva ingrediente.
Pască fără aluat – ingrediente
- 1 kg brânză de vaci slabă
- 7 ouă
- 250 gr zahăr
- 50 gr griș
- 6 plicuri de zahăr vanilinat
- o esență de rom
- coaja de la o lămâie
- 100 gr stafide
Rețetă pască fără aluat de Paște – mod de preparare
Sunt doar câțiva pași pe care trebuie să îi faci pentru a aduce pe masa de Paște o pască gustoasă și bine rumenită, gata într-o oră.
Mai întâi trebuie să adaugi toate ingredientele necesare într-un bol și să le amesteci până se încorporează bine. Stafidele sunt un ingredient clasic în pască, însă dacă preferi fără, poți face rețeta fără.
Toarnă compoziția într-o tavă și bag-o la cuptor încins pentru aproximativ 40-45 de minute. Temperatura cuptorului să fie de 180 de grade.
După ce ai scos pasca, așteaptă să se răcească. Opțional, poți presăra zahăr pudră.
Sperăm că vă este de folos rețeta de pască fără aluat și vă urăm Paște fericit!