Sari direct la conținut

Rețetă drob de miel pentru Paște. Cum prepari și o variantă vegetariană

HotNews.ro
Drob , Foto: Sebalos | Dreamstime.com
Drob , Foto: Sebalos | Dreamstime.com

Drobul de miel este un preparat tradițional românesc servit în timpul sărbătorii de Paște. Este un aperitiv delicios, preparat în principal din organe de miel, precum inimă, ficat și plămâni, tocate fin și amestecate cu ouă, ceapă și verdețuri.

Drobul este vedeta aperitivelor tradiționale la masa de Paște. De aceea, gospodarii și gospodinele se ocupă să pregătească cel mai fraged, consistent și gustos drob, fie el de miel sau pui.

Drobul de miel este servit de obicei ca aperitiv, dar poate fi consumat și ca fel fel principal în meniul de Paște, însoțit de o pâine proaspătă și caldă.

Rețetă drob de miel. Ingrediente

  • 600 g organe de miel
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • o legătură mărar
  • 2 legături pătrunjel
  • 4 ouă
  • Piper și sare

Mod de preparare drob de miel de Paște

Spală bine organele de miel și pune-le la fiert pentru o oră. După ce s-au fiert foarte bine, fie le treci prin mașina de tocat, fie le tai mărunt la cuțit.

Verdețurile trebuie spălate foarte bine și se toacă foarte mărunt – la mașină sau la cuțit.

Bați trei ouă și le pui peste ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul proaspăt mărunțite.

Peste acest amestec, pui și carnea și încorporezi totul foarte bine. Condimentezi cu sare și piper după gust.

Compoziția se toarnă într-o tavă rotundă, mare, și se unge pe deasupra cu un ou, pentru a se rumeni foarte bine.

Se bagă la cuptor pentru 45-50 de minute, la fac mediu și se verifică după 40 de minute din când în când.

Rețetă drob de Paște, varianta vegetariană

Un drob vegetarian poate fi și el vedetă la masa de Paște, pentru persoanele care au un stil de viață alimentar vegetarian, preferă să facă o pauză de la consumul cărnii sau din punct de vedere al sănătății.

Prepararea unui drob vegetarian le permite să se bucure de un preparat tradițional, fără a compromite valorile lor alimentare. Astfel, iată o variantă a drobului clasic de Paște, doar cu legume!

Drob vegetarian – ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • 1 dovlecel
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 legături ceapă verde
  • 4 legături usturoi
  • 6 linguri griș
  • 5 ouă
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Pentru început punem la fiert 2 litri apă cu un praf de sare. Se spală legumele și se taie cubulețe Când apa a dat în clocot opărim vinetele, apoi le lăsăm într-o sită la scurs. Când s-au răcit complet, le stoarcem bine, bine pâna eliminăm toată apa. Intr-un bol amestecăm toate legumele și verdeața tocate mărunt cu 4 din cele 5 ouă, griș, sare și piper.

Compoziția astfel pregătită pentru drob de legume se pune într-o tavă unsă cu ulei de măsline și tapetată cu făină, deasupra turnându-se un ou bătut bine și puțin ulei. Tava se bagă la cuptor și se ține aproximativ 40 de minute. Aceasta rețetă de drob vegetarian de legume am găsit-o pe site-ul bucataras.ro.

Rețeta tradițională de drob de miel, de drob de pui sau de drob vegetarian de legume trebuie păstrată în fiecare bucătărie și vă va scuti de emoții atunci când pregătiți masa de Paște.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro