Sari direct la conținut

Rezervele valutare ale Ucrainei au atins un nivel record

HotNews.ro
Clădirea Băncii Naționale a Ucrainei, Foto: Panama / Alamy / Alamy / Profimedia
Clădirea Băncii Naționale a Ucrainei, Foto: Panama / Alamy / Alamy / Profimedia

Rezervele valutare ale Ucrainei au atins un nivel record de aproape 39 de miliarde de dolari, graţie sprijinului financiar oferit de partenerii occidentali, a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei, Andriy Pyshnyy.

Aceasta este cea mai mare valoare înregistrată de rezervele valutare ale Ucrainei în cei peste 30 de ani de la declararea independenţei, a precizat Andriy Pyshnyy, care l-a salutat ca un succes major în contextul în care Kievul se luptă cu invazia rusească, relatează agențiile Reuters și Agerpres.

„Acest nivel al rezervelor consolidează capacitatea Băncii Naţionale a Ucrainei de a continua să menţină stabilitatea cursului de schimb”, a scris guvernatorul BNU pe contul său de Facebook.

Guvernul de la Kiev şi Banca Naţională a Ucrainei sunt instituţiile care au fost lăudate de băncile şi economiştii occidentali pentru că au adoptat politici care le-au permis să menţină stabilitatea macroeconomică şi monetară, în pofida a mai mult de 16 luni de război.

Sprijin financiar occidental de 23,6 mld. de dolari numai în acest an

Datele publicate de Ministerul de Finanţe de la Kiev arată că, de la începutul anului şi până în prezent, Ucraina a primit un sprijin financiar occidental în valoare de 23,6 miliarde de dolari.

Andriy Pyshnyy a spus că numai în luna iunie Guvernul de la Kiev a primit 1,6 miliarde de dolari de la Uniunea Europeană, 1,2 miliarde de dolari din partea SUA, precum şi fonduri de la Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi Guvernul finlandez.

La începutul lunii iunie, rezervele valutare ale Ucrainei se situau la 37,3 miliarde de dolari.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro