Sari direct la conținut

Rezultate EXIT POLL alegeri locale 2024 București: Marcel Ciolacu, despre principalul motiv pentru eşecul Gabrielei Firea

HotNews.ro
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat duminică noapte de ce, în opinia lui, Gabriela Firea, candidata social-democraților la Primăria Capitalei , nu a reușit să îl invingă pe Nicușor Dan.

Preşedintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, este de părere că eşecul Gabrielei Firea la alegerile locale a fost cauzat de decizia „greoaie” cu privire la candidaturi, dar şi de faptul că cele două partide nu au avut un candidat comun.

„Cred că decizia în cadrul coaliţiei a fost mult prea greoaie. Cred că am luat prea multe în calcul, politic, înainte de a lua această decizie. Decizia trebuia să fie una foarte rapidă şi trebuia să fie ori un candidat din partea PNL, membru al PNL ori din partea PSD un candidat din PSD. Cred că acest lucru a influenţat cumva, campania electorală. Pe de altă parte, doamna Gabriela Firea a avut o campanie electorală foarte corectă, foarte curată, nu a atacat pe nimeni, a expus programele pe care le-a avut, ce vrea să facă. Se pare că nici de această dată nu a fost cea mai bună abordare. Am văzut şi campania domnului Burduja care a atacat-o pe doamna Firea, a fost mai dezastruoasă, dacă ne luăm, cel puţin după rezultat. Deci, cumva, decizia întârziată din coaliţie a dus la acest rezultat”, a afirmat duminică noapte Marcel Ciolacu, la B1 TV, citat de News.ro.

Ciolacu a fost, de asemenea, întrebat dacă social-democraţii care vor face parte din Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor sabota sau susţine proiectele primarului reales, Nicuşor Dan.

„Eu, din acest moment, îl invit pe domnul Nicuşor Dan să mă abordeze, în calitatea de primar general şi în calitatea mea de prim-ministru, de a lua şi de construi cele mai bune lucruri pentru Bucureşti. Nu vorbesc de partid, că nu cred că îşi doreşte acest lucru şi nici eu nu-mi doresc să-l aduc pe domnul Nicuşor Dan. Administraţia locală nu trebuie să aibă politică. Au trecut alegerile locale, de mâine suntem cu cei care ne-au votat”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde, fostul edil al Sectorului 5 Cristian Popescu-Piedone, care a candidat pentru Primăria Generală a Capitalei, a obţinut 12% din locuri, clasându-se pe locul al treilea, după Nicuşor Dan (44%) şi Gabriela Firea (25%).

Cum a ajuns Gabriela Firea să candideze la Primăria Capitalei

Liderii PSD și PNL au decis în luna aprilie să meargă pe candidaturi separate la Primăria Capitalei: Gabriela Firea pentru PSD și Sebastian Burduja pentru PNL.

Hotărârea a fost luată de diderii Coaliției după ce au renunțat la candidatura dr. Cătălin Cîrstoiu.

O investigație HotNews.ro a arătat că managerul spitalului public lucra și la clinica privată a familiei sale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro