Sari direct la conținut

Ridley Scott, mai sfidător ca oricând înainte de premiera noului film „Alien”: „Voi spune c-a fost vina mea dacă voi cădea în sabie”

HotNews.ro
Ridley Scott, mai sfidător ca oricând înainte de premiera noului film „Alien”: „Voi spune c-a fost vina mea dacă voi cădea în sabie”
Ridley Scott a fost făcut în luna mai a acestui an cavaler al Marii Cruci, distincție acordată de Marea Britanie, FOTO: Andrew Matthews / AFP / Profimedia

Legendarul regizor britanic Ridley Scott afirmă că nu are nevoie de sfaturi din partea nimănui și că el însuși a respectat acest principiu în producerea noului său film, unul pentru care a înmânat frâiele regizorale unui „superfan” al lungmetrajelor sale „Alien”, relatează Variety.

„E atât de greu să lucrezi cu oricine și ca mama sa să vină cu sfaturi. Ultimul lucru pe care îl vrei la un moment dat sunt sfaturile”, a declarat el într-un interviu acordat L.A. Times înainte de apariția noului său film Alien: Romulus în cinematografe pe 16 august.

„Nu am nevoie de sfaturi. Dacă cad în propria sabie și zac acolo sângerând voi spune: ‘A fost vina mea’”, a subliniat el.

După ce a revenit în scaunul regizoral pentru filmele Prometheus și Alien: Covenant din 2012 și 2017, Scott a ales acum să îl lase pe cineastul uruguayan Fede Álvarez (Evil Dead, Don’t Breathe) să regizeze Romulus.

Cineastul britanic în vârstă de 86 de ani a relatat anterior că Álvarez, un „superfan” declarat al filmelor Alien, l-a bătut la cap timp de ani de zile să facă un nou lungmetraj pentru franciză și că în cele din urmă a decis să își dea acordul, cu condiția ca uruguayanul să îl regizeze și el să rămână doar producător executiv.

El a declarat acum pentru L.A. Times că a lucrat cu cineastul în vârstă de 46 de ani la scenariul filmului fiindcă varianta originală scrisă de Álvarez i s-a părut prea lungă, dar că după ce a început producția a refuzat să intervină în deciziile creative, chiar dacă uruguayanul s-a consultat cu el în fiecare moment important.

„Sper că Fede mai are unul în mânecă fiindcă cred că [filmul] acesta se va descurca foarte bine”, a spus Ridley Scott cu referire la Alien: Romulus și un posibil „sequel”.

Ridley Scott nu a fost impresionat de criticile la adresa anteriorului său film

Regizorul britanic a devenit tot mai cunoscut în ultimii ani pentru răspunsurile sale fără nu tocmai diplomate când vine vorba în special de criticile la adresa lungmetrajelor sale.

Anteriorul său film, pelicula biografică Napoleon lansată în noiembrie anul trecut, i-a lăsat rece pe critici, a provocat indignare în Franța și a fost eviscerată de istorici pentru inexactitățile sale.

Întrebat direct într-un interviu acordat BBC despre criticile factuale ale istoricilor legate de modul în care filmul îl înfățișează pe legendarul împărat francez, Scott a declarat:

„Chiar vreți să răspund la asta? [Răspunsul] ar avea un bip în el”.

Cu doi ani înainte, după ce filmul său The Last Duel, a eșuat la box office în pofida unei distribuții care i-a inclus pe Matt Damon și Adam Driver, el a dat vina pe milenialii despre care a spus că stau toată ziua pe telefoanele mobile și nu mai merg să vadă un film la cinematograf. Deși filmul a fost lansat în pandemie, el a respins varianta că vânzările slabe de bilete s-ar datora restricțiilor sanitare.

„Cred că totul se reduce la… Publicul pe care îl avem azi este cel care a crescut cu blestematele de telefoane mobile. Sunt milenialii care nu vor să ştie sau să afle nimic, decât dacă li se spune la telefon”, a declarat Ridley Scott.

Următorul său film după Alien: Romulus, îndelung așteptatul Gladiatorul II, urmează să apară în cinematografele din România pe 15 noiembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro