Sari direct la conținut

Romanii din diaspora strang ajutoare pentru sinistratii din tara

HotNews.ro

FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) a initiat incepand de sambata, 11 februarie, un proiect umanitar destinat sinistratilor din Romania, afectati de valul de zapada si ger. Proiectul consta in strangerea de paturi, haine si alte alimente usoare, neperisabile si se va desfasura in mai multe orase din Europa. Incepand de maine, romanii care locuiesc in Madrid si Castellon (Spania) si Roma, Verona si Torino (Italia) vor avea cate un punct de colectare a acestor ajutoare, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Pe langa grija fata de sinistratii din tara, romanii din Diaspora s-au organizat in echipe pentru a ii ajuta si pe conationalii aflati acum in marile orase ale Europei, care nu au unde manca si dormi sau care nu au un loc de munca pentru a se intretine.

Astfel, la Madrid, in acest moment sunt organizate 20 de echipe, care fac pachete cu hrana rece si merg sa le ofere oamenilor strazii. Si la Roma, o echipa de tineri ai Bisericii Adventiste romane asigura hrana si paturi unui numar de 150 de oameni ai strazii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro