Sari direct la conținut

Românii vor putea trece frontiera Giurgiu – Ruse și cu bacul. Un operator din Zimnicea va opera noul punct de trecere

HotNews.ro
Românii vor putea trece frontiera Giurgiu – Ruse și cu bacul. Un operator din Zimnicea va opera noul punct de trecere

Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, 28 iunie, deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse II, care va funcționa permanent, în regim de bac, pentru pasageri și vehicule de până în 40 de tone, transmite Agepres. 

Noul punct de trecere a frontierei de stat va fi dat în folosinţă însă abia după ce se vor realiza infrastructura și utilitățile necesare și va fi asigurat personalul de către toate autoritățile implicate. 

Spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţilor de control la trecerea frontierei de stat se asigură de către administratorul punctului de trecere, operatorul privat RO-RO Trans Frontalier SRL. 

Potrivit Digi 24, aceasta este o firmă înființată acum trei ani, cu sediul în Zimnicea, ce-i are ca acționari pe Anca Luciana Fratea și Petronela Gafița. În 2022, ultimul bilanț publicat, a înregistrat o cifră de afaceri de 260.000 lei și un profit de 9.000 lei, la datorii totale de 3 milioane lei.

Posturile necesare efectuării controlului la frontieră de stat vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat Poliţiei de Frontieră Române.

INTERVIURILE HotNews.ro