Sari direct la conținut

Rusia amenință cu un răspuns ”militar” pentru apropierea NATO de flancul ei vestic: "Va exista o confruntare"

HotNews.ro
Rusia amenință cu un răspuns ”militar” pentru apropierea NATO de flancul ei vestic: "Va exista o confruntare"

Rusia va răspunde „militar” la ceea ce percepe ca fiind o invadare a flancului său vestic de către NATO, a declarat luni un diplomat de rang înalt, potrivit Moscow Times.

Amenințarea ministrului adjunct de externe, Serghei Ryabkov, vine în urma reclamațiilor Moscovei cu privire la desfășurarea de arme NATO în Europa de Est și a avertismentelor occidentale privind invazia iminentă a Rusiei în Ucraina.

„Răspunsul nostru va fi militar” dacă blocul militar occidental nu garantează încetarea expansiunii sale spre est, a declarat Ryabkov pentru agenția de presă de stat RIA Novosti.

„Va exista o confruntare”, a adăugat el, avertizând că Moscova va desfășura arme care au fost anterior interzise în cadrul Tratatului INF, care a expirat în 2019.

„În prezent, [aceste arme interzise] nu există, avem un moratoriu unilateral. Facem apel la NATO și la Statele Unite să se alăture acestui moratoriu”, a spus Ryabkov, deplângând faptul că „pur și simplu nu răspund la propunerile noastre”.

„Practic, nu există încredere în NATO”, a declarat înaltul diplomat. „Prin urmare, nu mai jucăm acest tip de joc și nu credem în asigurările NATO”, a adăugat el.

Tot în interviul de luni, Ryabkov a ironizat „fixația inexplicabilă” a Statelor Unite privind amenințarea unei invazii rusești în Ucraina: ”Nu este așa ceva și nu poate fi vorba de așa ceva”, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro