Sari direct la conținut

Rusia anunță crearea unui „sistem holistic” de pregătire militară

HotNews.ro
Pregatire militara in scolile din Rusia, Foto: WillWest News / Profimedia Images
Pregatire militara in scolile din Rusia, Foto: WillWest News / Profimedia Images

​Ministerul Educației din Rusia a anunțat că a creat împreună cu Ministerul Apărării și alte departamente un „concept holist” de pregătire pentru serviciul militar, relatează Lenta.

„Am pregătit cu Ministerul Apărării, cu Societatea Cunoașterii, cu Rosmolodezh (n.r. Agenția pentru Probleme de Tineret a Rusiei), Ministerul Educației și Științei, Ministerul Culturii, un concept holistic de pregătire pentru serviciul militar. Vom discuta separat astăzi și mâine cu miniștrii”, a afirmat ministrul rus al Educației Serghei Kravțov în timpul unui discurs ținut la Forumul „Noua filozofie a educației”.

El nu a oferit însă deocamdată mai multe detalii cu privire la acest concept de pregătire militară pe care l-ar fi dezvoltat instituțiile statului rus însă ea are cel mai probabil legătură cu introducerea instruirii militare obligatorii pentru elevii din Rusia, măsură aprobată în luna noiembrie a anului trecut.

Deși este de așteptat ca aceasta să fie introdusă în școlile rusești începând cu viitorul an școlar, numeroase înregistrări video apărute pe rețelele de socializare arată că aceasta a început deja în unele unități de învățământ.

Măsura a venit în contextul mai amplu al „militarizării” elevilor din Rusia după declanșarea „operațiunii militare speciale” în data de 24 februarie a anului trecut.

La deschiderea anului școlar 2022-2023 pe rețelele de socializare au apărut imagini șocante cu copii cu buchete de flori în mână pe care scrie litera Z, „lecții patriotice” despre războiul din Ucraina, spectacole în uniforme militare.

„Elevii nu vor rămâne singuri în fața războiului informațional, pornit împotriva țării noastre”, afirma atunci Serghei Kravțov pentru a explica mai multe modificări deja aduse sistemului de învățământ din Rusia.

Urmărește ultimele evoluții din a 414-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro