Sari direct la conținut

Rusia caută fragmente de rachete Patriot și pregătește o operațiune specială hibridă, potrivit serviciilor secrete militare ale Ucrainei

HotNews.ro
sistem Patriot, Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia
sistem Patriot, Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Andri Iusov, reprezentant oficial al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, susţine că Rusia pregătește o nouă operațiune specială informațional-psihologică, pentru a discredita Ucraina. Operaţiunea ar urma să fie lansată în iulie 2024, potrivit Agenției RBC, citată de Rador Radio România.

Potrivit lui Iusov, rușii caută în teritoriile ocupate fragmente de sisteme de apărare aeriană Patriot, pentru a pregăti noi operațiuni de dezinformare.

Reprezentantul GUR spune că există informații că Rusia va continua să folosească subiectul doborârii avionului Il-76 lângă Belgorod pentru a desfăşura o nouă operațiune specială informațional-psihologică, pentru a face presiuni în interiorul țării și pentru discredita Ucraina în străinătate.

„Orientativ, pentru luna iulie, sunt planificate anumite acțiuni din partea așa-numitului comitet de anchetă al statului agresor, cu falsificarea unor probe. Imediat după acest incident, rușii și-au însărcinat unitățile să caute în teritoriile temporar ocupate fragmente, în special de rachete Patriot, pentru a încerca să facă un fel de bază de dovezi. Deocamdată, nu reuşesc să acest lucru, altfel ar fi existat o activitate din partea lor”, a explicat Andri Iusov.

Potrivit acestuia, propaganda rusă va folosi și atacul terorist din centrul comercial Krokus din suburbiile Moscovei, încercând să implice Ucraina în evenimentul respectiv.

„Deşi acest lucru nu rezistă niciunei critici și nu există nicio logică în aşa ceva… Încercarea de a destabiliza situația pe plan intern, chestiunea propagandei pentru delegitimizarea guvernului ucrainean… Toate acestea sunt direcțiile în care inamicul va continua să lucreze”, a mai declarat reprezentantul GUR.

În ceea ce privește campania de propagandă informațională a Moscovei cunoscută drept „Maidan-3”, Andri Iusov a remarcat că aceasta este o operațiune pe mai multe straturi şi se află în plină desfășurare. Dar, în general, potrivit lui Iusov, ruşii nu au reuşit să obțină efectul pe care şi l-au dorit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro