Sari direct la conținut

Rusia încearcă să epuizeze apărarea aeriană a Ucrainei

HotNews.ro
Trei rachete rusești lansate împotriva Ucrainei din regiunea rusă Belgorod sunt văzute în Harkov, Foto: Vadim Belikov / AP / Profimedia
Trei rachete rusești lansate împotriva Ucrainei din regiunea rusă Belgorod sunt văzute în Harkov, Foto: Vadim Belikov / AP / Profimedia

Forțele rusești încearcă să ciopârțească sistemul de apărare aeriană al Ucrainei, a declarat duminică, într-un interviu, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de CNN.

„Ele (forțele ruse) testează și încearcă să epuizeze sistemul nostru de apărare aeriană. Ele încearcă să găsească o cale de a-l ocoli. Și, de asemenea, își extind tacticile, deoarece nu au un stoc stabil de mijloace cu care pot opera”, a declarat Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud al Ucrainei.

Rușii încearcă „să testeze și să afle unde sunt amplasate sistemele de apărare aeriană”, potrivit lui Humeniuk.

Purtătoarea de cuvânt a comentat, de asemenea, evacuarea recentă de către autoritățile ruse a civililor din regiunea Zaporojie, numind-o „o mimare a responsabilității pentru locuitorii locali”.

Aceasta este o practică standard care a mai fost folosită de ruși, a spus ea.

„Ei încearcă să evacueze oamenii în locurile în care și-au stabilit propriile linii de apărare și unde își amplasează unitățile pentru a folosi civilii locali ca acoperire”, a susținut Humeniuk.

Analiștii suspectează că regiunea sudică ar putea fi o țintă cheie a contraofensivei anticipate a Ucrainei.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro