Sari direct la conținut

Rusia începe monitorizarea non-stop a unor posibile explozii nucleare

HotNews.ro
Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, Foto: Vadim Savitsky / TASS / Profimedia
Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, Foto: Vadim Savitsky / TASS / Profimedia

Rusia a început monitorizarea non-stop pentru detectarea exploziilor nucleare la un centru inaugurat recent „pentru a consolida capacitatea de apărare a statului”, a anunțat luni ministerul rus al apărării, transmite agenția de presă Interfax, preluată de Reuters.

„De la 1 iulie 2022, pentru a consolida capacitatea de apărare a statului nostru, turele Centrului principal de monitorizare geofizică au început să efectueze serviciul non-stop”, a anunțat ministerul rus al apărării, potrivit Interfax, citată de Reuters.

Centrul, care a fost deschis la 1 iunie, are sarcina de a identifica sursele „perturbărilor geofizice” provocate de om, precum și ale exploziilor nucleare, a precizat Interfax.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, relațiile dintre Moscova și Occident au devenit din ce în ce mai tensionate, politicieni atât din Rusia, cât și din Statele Unite vorbind public despre riscul unui război nuclear.

Președintele Vladimir Putin a declarat în februarie că a pus forțele nucleare ale țării în stare de alertă maximă, citând ceea ce a numit declarații agresive ale liderilor NATO și sancțiuni economice împotriva Moscovei.

Principiile oficiale de desfășurare militară ale Rusiei permit utilizarea armelor nucleare dacă acestea sau alte tipuri de arme de distrugere în masă sunt folosite împotriva sa sau dacă statul se confruntă cu o amenințare existențială.

––––––––-

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro