Sari direct la conținut

Rusia susține că Ucraina a încercat să atace centrala nucleară Kursk cu drone

HotNews.ro
Centrala nucleară Kursk din Rusia, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Centrala nucleară Kursk din Rusia, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Rusia a declarat vineri că a dejucat un atac cu drone ucrainene în apropierea unei centrale nucleare din sudul țării, unde o explozie a avariat fațada unui depozit care stoca deșeuri nucleare, relatează două canale rusești, potrivit Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat că apărarea aeriană a dejucat „o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist” atunci când a interceptat o dronă joi seara în apropierea așezării Kurchatov din regiunea Kursk, în sudul țării.

La Kurchatov se află centrala nucleară Kursk, care a precizat că a fost dejucată o încercare de a o ataca nu cu una, ci cu trei drone.

Reprezentanții centralei nucleare au precizat că nu au existat victime sau pagube și că nivelurile de radiații sunt normale, iar instalația funcționează normal.

Baza și Shot, două canale de știri rusești cu surse bune de securitate, au declarat că două dintre drone nu au reușit să detoneze, dar a treia a explodat în apropierea clădirii de depozitare a deșeurilor nucleare.

Kursk este una dintre regiunile din sudul Rusiei care au fost atacate în mod regulat de drone în cursul războiului de 20 de luni care a început în februarie 2022.

Guvernatorul din Kursk a raportat un atac cu drone asupra orașului Kurchatov la 1 septembrie.

În general, Ucraina refuză să confirme sau să infirme operațiuni militare în interiorul teritoriului rusesc.

Incidentul de joi seară a avut loc la o zi după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că un atac cu drone rusești în regiunea Khmelnitskyi din vestul Ucrainei a vizat probabil centrala nucleară din zonă.

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a declarat că „numeroase ferestre” au fost distruse în timpul atacului , dar nu a afectat operațiunile centralei ucrainene sau conexiunea acesteia la rețeaua electrică.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro