Sari direct la conținut

Rusia trimite un număr mare de trupe de rezervă la Severodoneţk (guvernator ucrainean)

HotNews.ro
Orasul Severodonetk unde se dau lupte grele, Foto: Alexander Reka / TASS / Profimedia
Orasul Severodonetk unde se dau lupte grele, Foto: Alexander Reka / TASS / Profimedia

Rusia trimite un număr mare de trupe din alte zone de luptă la Severodoneţk, pentru a încerca să obţină controlul total asupra acestui oraș-cheie de pe linia frontului din est, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii Lugansk, potrivit Reuters.

„Astăzi, mâine sau poimâine vor arunca în luptă toate trupele de rezervă pe care le au… pentru că deja sunt atât de multe dintre ele acolo, sunt la o masă critică”, a declarat guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Gaidai, la televiziunea naţională.

El a mai spus că forţele ruse controlează deja mare parte, dar nu întreg oraşul Severodoneţk.

Anterior, într-un mesaj pe Telegram, Gaidai a scris că se dau „lupte crâncene” în apropiere de Severodoneţk, oraș pe care forțele Moscovei încearcă de săptămâni întregi să-l cucerească.

„Acum, cele mai aprige bătălii sunt în apropiere de Severodonețk. Ei [rușii] nu controlează orașul în întregime”, a afirmat guvernatorul din Lugansk.

„În satele vecine, luptele sunt foarte dificile – în Toshkivska, Zolote. Ei încearcă să pătrundă, dar nu reușesc. Apărătorii noștri se luptă cu rușii în toate direcțiile. Recent, au doborât un avion și au luat prizonieri”, a mai spus Gaidai.

Citește și:

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro