Sari direct la conținut

Rușii dau un nou ultimatum „naționaliștilor și mercenarilor” de la uzina Azovstal din Mariupol

HotNews.ro
Tanc rusesc in Mariupol, Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia
Tanc rusesc in Mariupol, Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

Ministerul rus al apărării a dat un nou ultimatum luptătorilor ucraineni care se află la complexul metalurgic Azovstal din Mariupol, potrivit Reuters și BBC.

„Având în vedere principiile strict umanitare, forțele armate ale Rusiei propun, din nou, ca luptătorii batalioanelor naționaliste și mercenarii străini să înceteze operațiunile militare începând cu ora 14.00 (ora Msocovei), 20 aprilie, și să depună armele”, a transmis ministerul rus al apărării.

Niciun soldat ucrainean nu a acceptat ultimatumul de marți, se mai transmite în declarația ministerului.

Soldații ruși încearcă să cucerească fabrica Azovstal din Mariupol unde s-ar ascunde luptătorii ucraieni, dar și civili.

Într-o postare pe Telegram, consliliul local din Mariupol a precizat că, în ciuda avantajului trupelor rusești, acestea nu au reușit încă să cucerească definitiv orașul și doresc să radă de pe suprafața pământului uzina metalurgică.

Administrația locală a mai spus că Rusia nu intenționează să se oprească deși la complex s-ar afla și civili.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, decara marți seara că situația de la Mariupol rămâne extraordinar de dificilă și neschimbată, fiind în joc soarta a zeci de mii de civili.

Soldaţi asediaţi „îşi trăiesc poate ultimele zile”, a afirmat unul dintre ei.

„Inamicul este de zece ori mai numeros decât noi”, a spus Sergii Volina, comandantul Brigăzii 36 a Marinei naţionale, retrasă în vastul complex siderurgic Azovstal din Mariupol (sud-estul Ucrainei), asediat de forţele ruse, mai notează AFP citată de Agerpres.

„Facem apel şi îi implorăm pe toţi liderii lumii să ne ajute. Le cerem să folosească procedura de extragere şi să ne ducă pe teritoriul unei ţări terţe”, a adăugat el.

––

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro