Sari direct la conținut

Rușii speră să aibă abia în 2028 pe avioanele lor de pasageri un serviciu de care occidentalii se bucură deja de 20 de ani

HotNews.ro
Rușii speră să aibă abia în 2028 pe avioanele lor de pasageri un serviciu de care occidentalii se bucură deja de 20 de ani
Avion Boeing 767-200 al companiei ruse de stat Aeroflot. Sursa foto: Flight Collection / Topfoto / Profimedia

Compania aeriană rusă de stat Aeroflot speră să ofere acces la internet prin Wi-Fi în avioanele sale, dar acest lucru se va întâmpla abia peste câțiva ani, scrie luni Politico.

Ministrul rus al dezvoltării digitale, Maksut Shadayev, a declarat pentru agenția de presă de stat TASS că internetul de tip Wi-Fi va fi omniprezent la bordul avioanelor rusești până în 2028.

„Am semnat un acord corespunzător și cred că pasagerii îl doresc. Este un serviciu cerut. Aș dori, de asemenea, să fie gratuit pentru pasageri, așa cum se implementează acum în întreaga lume”, a declarat luni directorul general al Aeroflot, Serghei Alexandrovski, la un forum pentru transport, organizat în Moscova, adăugând că va depinde de operatori dacă serviciul va fi gratuit.

Cu toate acestea, facilitarea accesului la internet în timpul zborurilor este un lucru mai ușor de spus decât de făcut, notează publicația de la Bruxelles.

În urma sancțiunilor impuse Rusiei de către țările occidentale din cauza invadării pe scară largă a Ucrainei, companiile aeriene rusești au pierdut accesul la actualizări ale serviciilor și la piese de schimb.

Internetul la bordul avioanelor a fost introdus pentru prima dată pe liniile aeriene occidentale în urmă cu aproximativ 20 de ani.

INTERVIURILE HotNews.ro