Sari direct la conținut

Russell Crowe spune că în întreaga sa carieră s-a pierdut cu firea din cauza unui singur actor

HotNews.ro
Russell Crowe spune că în întreaga sa carieră s-a pierdut cu firea din cauza unui singur actor
Russell Crowe în filmul „Exorcistul Papei” (FOTO: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia)

Actorul american Russell Crowe, protagonistul unor filme care au făcut furori la box office și au fost apreciate și de critici, spune că un singur coleg al său a reușit să îl facă să se piardă cu firea pe platourile de filmare, relatează IndieWire.

Crowe a dezvăluit într-un interviu acordat revistei GQ că nu se poate opri din râs când este în preajma unui alt actor american celebru, Ryan Gosling. Cei doi au jucat împreună în filmul de acțiune comedie The Nice Guys, ce a apărut în cinematografe în 2016.

„Am adorat să fac acel film. Ryan Gosling, Iisuse Christoase. Să încerci să lucrezi cu acel copil… Există un lucru în actorie numit ‘corpsing’ – când râzi în momente nepotrivite”, a relatat Crowe.

„Acel nenorocit mic îmi vine de hac de fiecare dată”, a subliniat el în condițiile în care este cunoscut pentru faptul că este extrem de serios pe platourile de filmare, o reputație pe care și-a consolidat-o mai ales după ce a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal grație filmului Gladiatorul din 2000.

„Sunt faimos că nu ies din personaj indiferent ce s-ar întâmpla. Ridley [n.r. Scott, regizorul Gladiatorul] obișnuia să glumească despre asta. Colosseumul putea să se prăbușească în spatele meu iar eu îmi vedeam în continuare de treabă”, a relatat Russell Crowe.

„Iar apoi ai ceva ca Nice Guys. Oamenii chiar au iubit acel film”, a continuat el.

Russell Crowe, din nou pe cai mari la Hollywood

Carierele celor doi actori au urmat traiectorii diferite după încheierea filmărilor la lungmetrajul din 2016. Dacă Gosling și-a consolidat statutul de unul dintre cei mai în vogă actori de la Hollywood, obținând anul trecut inclusiv o nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal, cea a lui Crowe a intrat mai degrabă într-un con de umbră.

Însă cariera lui Crowe, acum în vârstă de 60 de ani, a cunoscut un reviriment în ultimii ani după ce a jucat în filmele Zack Snyder’s Justice League, Thor: Love and Thunder și Exorcistul Papei, dar și popularul serial Poker Face, pentru care a fost scenarist și regizor.

Exorcistul Papei a fost un succes important pentru Sony Pictures, obținând încasări totale de aproape 77 de milioane de dolari la nivel mondial la un buget de producție de doar 18 milioane de dolari.

Filmul s-a bucurat de un succes major și după ce a intrat în streaming pe Netflix în SUA și alte țări, însă în prezent poate fi văzut de abonații din România pe Max, platforma de streaming care a înlocuit acum defunctul HBO Max și la noi.

Jeff Katz, producătorul lungmetrajului, a anunțat la începutul lunii mai că Exorcistul Papei va avea și un sequel și că Crowe se va întoarce în rolul titular.

Exorcistul Papei 2 nu are însă deocamdată o dată de lansare în cinematografe, fiind puțin probabil ca el să fie lansat înainte de a doua parte a anului viitor.

INTERVIURILE HotNews.ro