S-a dus romantismul din Veneția? La urcare în vaporetto așteaptă gardieni înarmați
- Redactia Hotnews
Turiștii s-au întors în Veneția, în schimb au revenit și cozile imense de la îmbarcarea în celebrele vaporetti, relatează CNN, motiv pentru care uneori se încing spiritele, iar unii dintre angajații societății de transport în comun au fost agresați.
În weekend și de sărbători, se formează cozi imense de oameni care pleacă sau vin dinspre și spre destinațiile populare. În această săptămână, până la 80.000 de vizitatori pe zi s-au revărsat în orașul de 50.000 de locuitori, potrivit presei locale.
De fapt, cozile lungi – și tensiunile declanșate de ele – au devenit o problemă atât de mare încât în această vară au fost aduși gardieni înarmați pentru a controla mulțimile.
Tensiunile crescuseră la începutul verii, deoarece a apărut brusc aflux mare de turiști, în timp ce locuitorii se obișnuiseră cu un număr relativ mic de vizitatori de când a început pandemia.
Numărul de pasageri în transportul public este încă restricționat în Italia – în prezent, legea guvernamentală spune că în regiunile „zonei albe” (în care este în prezent Veneto) vehiculele pot fi ocupate până la 80% din capacitate, de la 50% cât era până în iunie ca „zonă galbenă”.
Pe vremea aceea, cu turiștii care înceapau să revină în oraș, creșteau din ce în ce mai mult și cozile și existau conflicte regulate între localnicii furioși și personalul bărcii, care, încercând să respecte regulile de capacitate, nu le permiteau să urce.
„Clienții își revarsă [frustrarea] asupra personalului”, a declarat pentru CNN Danilo Scattolin, reprezentant legal al sindicatului Sindacato Generale di Base (SGB) pentru regiunea Veneto, care reprezintă unii dintre lucrătorii ACTV (transportul public).
Gărzile au fost aduse la cererea muncitorilor.
CNN spune că, deși nu sunt obligați să poarte arme, cei care sunt autorizați să facă acest lucru le pot aduce la muncă – și mulți optează pentru asta.
În ultimele săptămâni, CNN a primit fotografii de la localnici cu paznicii înarmați la stațiile de vaporetto din jurul orașului.
Danilo Scattolin spune că unii dintre angajați au fost atacați fizic ”Au fost scuipați, insultați, chiar loviți cu pumnul”, spune el.