Sari direct la conținut

Sărbători în familie: reguli nescrise pentru vizite cu extra magie în Ghidul Gazdelor și al Musafirilor

Smile Media
Reguli nescrise pentru vizite cu extra magie în Ghidul Gazdelor și al Musafirilor , Foto: Carrefour
Reguli nescrise pentru vizite cu extra magie în Ghidul Gazdelor și al Musafirilor , Foto: Carrefour

De sărbători, românii adoră să meargă în vizită (58%), iar mai mult de jumătate dintre tineri preferă să fie musafiri, potrivit celui mai recent sondaj despre activitățile și preferințele de Crăciun în țara noastră, comandat de Carrefour România.

Ce cadouri cumpărăm, cum aranjăm masa festivă, cât timp stăm în vizită, ce subiecte de discuție e bine să evităm sunt doar câteva dintre aspectele care ne îngrijorează an de an, fie că suntem gazde sau musafiri. Carrefour rescrie regulile vizitelor în familie cu și mai multă EXTRA magie, prin lansarea primului Ghid al Gazdelor și al Musafirilor, în baza studiului care explorează activitățile și preferințele de Crăciun ale românilor. Așa că acum nu mai ai nicio scuză pentru momentele neplăcute când mergi sau primești în vizită.

Când ești gazdă, ghidul te sfătuiește să uiți de presiune și să gătești cu pasiune, dar și să te pregătești pentru orice scenariu posibil precum musafirii nerăbdători, în timp ce, ca musafir, îți sugerează să îți oferi ajutorul pentru a te simți apreciat, în loc de supravegheat, și sugestii de cadouri pentru cei în pană de idei.

Explorează cele mai bune sfaturi și sugestii atât pentru gazde, cât și pentru musafiri, pentru amintiri cu bucurie alături de cei dragi.

Sfaturi pentru gazde

Te-ai simțit mereu bine în compania celor dragi și ai văzut cât de ușor este pentru unii dintre ei să te facă să te simți ca acasă când ai mers în vizită. La final, cu siguranță ți-ai dorit să devii și tu gazda perfectă la următoarele întâlniri. Așadar, dacă te regăsești anul acesta în ipostaza de gazdă, iată câteva aspecte la care să fii atent:

1. Fii pregătit pentru orice scenariu. Vin musafirii în 10 minute și tu încă n-ai scos friptura din cuptor, masa nu este aranjată și hainele de sărbătoare încă așteaptă pe umeraș? Așa e când vrei să fii gazda perfectă, mai pierzi noțiunea timpului. Ce poți face e să le distragi atenția cu un platou cu brânzeturi alese și ai rezolvat problema! Iar dacă le mai oferi invitaților și un pahar de vin care să meargă cu platoul, atunci fii sigur că musafirii vor fi ocupați suficient timp pentru ca tu să-ți termini treaba.

2. Ești în pană de idei când vine vorba de decorarea mesei de Crăciun? YouTube și Pinterest îți sunt cei mai buni prieteni în această perioadă. La un click distanță, găsești o colecție infinită de videouri și moodboards pline de extra magie care să te inspire.

3. Vrei ca muzica să unească, nu să creeze tensiuni? De ce nu alcătuiți împreună playlistul de Crăciun? În felul ăsta, vă și distrați, iar la final toată lumea este mulțumită.

4. Vrei să fii 100% sigur că extra magia se simte ca la ea acasă atunci când organizezi cina de Crăciun? Pe lângă schimbul de cadouri devenit tradiție, poți organiza jocuri interactive pentru tot grupul. Sau, pentru cei mai curajoși, de ce nu faceți karaoke? Iar dacă te gândești că nu toți invitații au ureche muzicală, puteți împodobi bradul împreună. Îndrăznește să fii creativ.

5. Cel mai important, relaxează-te! Știm, cu toții avem tendința să ne luăm rolul de gazdă mult prea în serios, din dorința ca totul să decurgă perfect. Dar știi ceva? Perfecțiunea e doar în mintea noastră, iar adevăratele momente magice se întâmplă când lăsăm puțin garda jos și ne dăm voie să ne bucurăm din plin de prezent. Așa că toarnă-ți un pahar bun de vin românesc și bucură-te de clipele cu cei dragi.

Sfaturi pentru musafiri

Pe cât de emoționante sunt întâlnirile cu cei dragi de sărbători, pe atât de mari sunt și pregătirile pentru ele. Pentru a evita situațiile tensionate care pot strica dispoziția, ține cont de sfaturile următoare:

1. Alegerea cadoului îți dă bătăi de cap? Nu trebuie să străbați orașul în lung și în lat sau să te prindă ora 2 dimineața navigând pe internet în căutarea cadoului perfect. Mergi pe clasic. O sticlă de vin e mereu binevenită. Orice soi ai alege, sigur se potrivește cu ceva din meniu. Iar dacă vrei să fii extra, poți crea un pairing inedit adăugând niște brânzeturi artizanale și fructe confiate.

2. Dacă trebuie să alegi un cadou pentru copiii gazdelor, apelează cu încredere la seturile Lego. Extrem de variate și potrivite pentru toate vârsetele, pur și simplu nu ai cum să dai greș. Tuturor le place Lego-ul, mai puțin părinților care calcă pe piese prin casă.

3. Feedback-ul e bun doar în măsura în care e constructiv. Îți displace ceva? Poți încerca să găsești o formulă mai blândă pentru a atrage atenția asupra unui inconvenient. Pentru început, încearcă să-l înlocuiești pe nu cu da! Mai puțină critică, mai multă voie bună.

4. Printre musafiri se numără și persoane pe care nu le cunoști? Fii deschis la socializare și interacțiuni, nu știi niciodată ce povești interesante poți descoperi. Ca multe lucruri în viață, prietenii buni îi găsești când te aștepți mai puțin.

5. După eveniment, trimite un mesaj de mulțumire gazdei și arată-ți aprecierea pentru eforturile depuse. Un gest aparent minor, dar care poate însemna enorm pentru cel care s-a străduit să te întâmpine cum se cuvine.

Acum că ai aflat ce ai de făcut dacă mergi sau primești în vizită anul ăsta, aruncă o privire și peste mesajele inspirate din experiențele clienților Carrefour, amintirile, cadourile cele mai memorabile și activitățile specifice preferate. Le găsești la finalul ghidului.

Carrefoureste alături de EXTRA magia ta indiferent care ar fi ea!

Salvează timp și bani și fă-ți cumpărăturile de sărbători în magazinele Carrefour. Fie că participi la o reuniune fastuoasă sau la o cină intimă în familie, Carrefour te ajută să fii gazda sau musafirul perfect. Găsești articole și bunătăți festive pentru toate gusturile, dublate de o gamă variată de oferte și reduceri de sezon, de la mâncare, băuturi și jucării, până la haine și electronice, în toate magazinele Carrefour din țară, destinația preferată de cumpărături a românilor în această perioadă.

Articol susținut de Carrefour

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro