Sari direct la conținut

Șeful Federației Columbiene de Fotbal și fiul său, arestați imediat după finala Copa America

HotNews.ro
Ramon Jesurun, președintele Federației Columbiene de Fotbal. Foto: Sebastian Barros / Zuma Press / Profimedia
Ramon Jesurun, președintele Federației Columbiene de Fotbal. Foto: Sebastian Barros / Zuma Press / Profimedia

Șeful Federației Columbiene de Fotbal, Ramon Jeserun, și fiul său au fost arestați la Miami, fiind acuzați că s-au bătut cu agenții de securitate după finala Copa America, care a fost marcată de scene haotice în jurul stadionului, a confirmat luni poliția din Miami-Dade, informează Reuters.

Finala de duminică, pe care Columbia a pierdut-o în fața Argentinei, a început cu peste o oră întârziere, după ce poliția a ridicat baricade pentru a bloca sute de suporteri care voiau să intre pe stadionul Hard Rock din Florida fără bilet.

Videoclipuri difuzate pe rețelele de socializare au arătat cum agenții de securitate se luptau cu fanii care încercau să spargă porțile.

Atât Ramon Jeserun, președintele federației, în vârstă de 71 de ani, cât și fiul său Ramon Jamil, în vârstă de 43 de ani, au fost arestați după o altercație pe stadion la scurt timp după miezul nopții, conform rapoartelor de arestare ale poliției din Miami, care i-a acuzat pe ambii bărbați de agresiune.

Jeserun și fiul său sunt acuzați că s-au bătut cu agenții de securitate într-un tunel unde se adunaseră jurnaliștii după meci, conform rapoartelor poliției.

Printre aceștia se număra și un agent de securitate în uniformă însărcinat cu reținerea mulțimii. Potrivit poliției, fiul lui Jeserun l-a apucat pe paznic de gât și l-a tras la pământ, unde l-a lovit cu pumnii și picioarele în cap.

Federația columbiană de fotbal a refuzat să comenteze.

Peste 25 de fani au fost arestați la finala Copa America de duminică și peste 50 de persoane au fost date afară de pe stadion, unde au fost prezente peste 800 de forțe de ordine.

A fost pentru a doua oară când SUA au găzduit cel mai important turneu de fotbal pentru echipe naționale din America, fondat în urmă cu peste un secol.

Într-o declarație de luni, Hard Rock Stadium a declarat că s-a pregătit pentru meci prin creșterea numărului de ofițeri de poliție și de securitate, cu „mai mult decât dublul personalului față de un eveniment tipic pe un stadion cu capacitate maximă”.

După ce porțile au fost închise și redeschise, „fanii au continuat să aibă un comportament ilegal – luptându-se cu ofițerii de poliție, dărâmând ziduri și baricade și vandalizând stadionul, provocând daune materiale semnificative”.

Stadionul are o capacitate de peste 65 000 de locuri și este programat să găzduiască șapte meciuri la Cupa Mondială din 2026.

Argentina a câștigat luni dimineață (ora României) Copa America, într-o finală împotriva Columbiei. Golul victoriei a fost marcat de Lautaro Martinez, în minutul 112 din prelungiri.

INTERVIURILE HotNews.ro