Sari direct la conținut

Șeful forţelor speciale cecene Ahmat contrazice Kievul: Rusia a preluat controlul în două localități din Kursk

HotNews.ro
Șeful forţelor speciale cecene Ahmat contrazice Kievul: Rusia a preluat controlul în două localități din Kursk
Șeful forțelor speciale cecene Ahmat, Apti Alaudinov. Foto: Vladimir Andreyev / WillWest News / Profimedia

Rusia a preluat controlul în încă două sate în regiunea Kursk, a anunţat șeful forțelor speciale cecene Ahmat, general-maiorul Apti Alaudinov, în timp ce forţele Moscovei avansează împotriva efectivelor ucrainene care au trecut graniţa rusă luna trecută, relatează Reuters.

Kievul a susținut cu o zi în urmă că trupele ucrainene au oprit contraatacul rușilor în regiunea din vestul țării în timp ce armata lui Putin a fost încercuită.

Trupele ruse „au încercat să atace pe flancuri, dar au fost oprite, situația s-a stabilizat și astăzi totul este sub controlul nostru, nu au reușit”, a declarat pentru agenția de presă AFP un purtător de cuvânt al comandamentului regional ucrainean, Aleksey Dmytrashkovsky, potrivit serviciului rus al BBC.

General-maiorul Apti Alaudinov, care este şi şef adjunct al departamentului politico-militar al Ministerului rus al Apărării, a declarat că forţele ruse au capturat localităţile Nikolaievo-Darino şi Darino, scrie Agerpres.

Cele două sate se află la aproximativ 15 km de fostele linii de front stabilite de forţele ucrainene în august şi oferă forţelor ruse o poziţie din care să atace Sverdlikovo, pe care trupele ucrainene l-au folosit drept centru logistic.

„Întregul nostru front a avansat”, a declarat Alaudinov, adăugând că forţele ruse avansează şi în estul Ucrainei.

Rusia, care a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina în 2022, a început o contraofensivă majoră împotriva forţelor ucrainene mai devreme luna aceasta pentru a respinge forţele ucrainene de pe teritoriul său.

Ucraina, potrivit Ministerului rus al Apărării, a încercat să străpungă frontiera rusă într-un alt loc, la est de forţele ruse care avansează, în încercarea de a deturna forţele de la ofensiva principală de acolo.

Rusia, care controlează aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei, a avansat şi în regiunea Doneţk (est), unde a cucerit oraşul Ukrainsk marţi, apropiindu-se tot mai mult de oraşul strategic Pokrovsk.

INTERVIURILE HotNews.ro