Sari direct la conținut

Şeful Poliției Rutiere Maramureş, reţinut de DNA. E acuzat că a șters din sistemul Poliției datele unui șofer cu permisul suspendat

HotNews.ro
DNA, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
DNA, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comisarul șef de poliție Gheorghe Dumitru Goth, împuternicit la conducerea Serviciului Rutier din Maramureș, a fost reținut de procurorii DNA, care îl acuză că a şters din aplicaţia informatică a poliţiei datele referitoare la suspendarea permisului pentru un şofer.

DNA a anunțat, marți, că șeful Poliției Rutiere este cercetat de procurorii de la Serviciul teritorial Cluj pentru infracțiunile de abuz în serviciu (2 infracțiuni) și fals intelectual. În același dosar este urmărită penal și o persoană fizică, fără calitate specială, pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în formă continuată.

Acuzațiile pe care DNA i le aduce șefului Poliției Rutiere Maramureș

Conform procurorilor, în 11 mai 2024 Gheorghe Dumitru Goth a şters din aplicaţia informatică a poliției în care erau introduse menţiunile referitoare la sancţiunile aplicate șoferilor datele referitoare la suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 150 zile pentru suspectul cercetat în același dosar. Goth ar fi determinat un subordonat de la Serviciul Rutier să facă menţiuni în aceeaşi aplicaţie informatică din care să rezulte că dreptul de a conduce vehicule al suspectului respectiv era valabil,. Aceasta, deși bărbatul avea permisul suspendat prin decizie a instanței, începând cu data de 26 aprilie 2024.

În acest mod, s-ar fi anulat, practic, posibilitatea de constatare de către poliţiştii rutieri care l-ar fi verificat în trafic pe suspect a faptului că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule și implicit a faptului că a comis o infracţiune, arată DNA.

Procurorii mai spun că în zilele de 28 mai 2024 şi 6 iunie 2024 suspectul persoană fizică ar fi condus deşi avea permisul suspendat pentru 150 de zile, începând cu data de 26 aprilie 2024.

Șeful Poliției Rutiere Maramureș este acuzat de DNA și că în 20 aprilie 2024 ar fi dispus restituirea permisului de conducere către un șofer, deși acesta nu acordase prioritate de trecere și provocase un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Ce spune Poliția Maramureș

Poliția Maramureș a reacționat printr-un comunicat de presă în care spune că „are ca deziderat „funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri, profesionişti şi se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea şi vom susţine toate activităţile specifice procedurilor penale pentru deservirea intereselor justiţiei”.

Conform Poliției, începând cu 12 august 2024 poliţistului i-a încetat împuternicirea ca şef al Serviciului Rutier Maramureş, scrie News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro