Sari direct la conținut

Șeful unui centru pentru persoane cu dizabilități a spus despre o pacientă că e „nimfomană”. După o investigație Snoop, a fost dat afară

HotNews.ro
Șeful unui centru pentru persoane cu dizabilități a spus despre o pacientă că e „nimfomană”. După o investigație Snoop, a fost dat afară

Gabriel Popescu, șeful Centrului pentru persoane cu dizabilități din comuna Măciuca, Vâlcea, care a declarat despre o beneficiară că este „mai nimfomană”, a fost îndepărtat de la conducere în urma investigației Snoop. Tânăra fusese violată în centru de un infirmier al instituției.  

La mai puțin de două săptămâni după ce site-ul de investigații Snoop a publicat ancheta, Gabriel Popescu, șeful Centrului din Măciuca, a fost înlocuit cu un interimar. 

Popescu a spus, în prezența reporterului Snoop, despre una dintre beneficiarele din centru că este „mai nimfomană”. În contextul în care s-a deschis un dosar penal pentru viol, după ce un infirmier a abuzat-o sexual pe tânără. 

„Nu mai este șeful centrului. Am luat măsurile legale. Este băgat în comisia de disciplină, având în vedere ultimele evenimente care s-au petrecut. Am pus un șef de centru interimar”, ne-a transmis Marius Mărgărita, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea. Centrul se află în subordinea DGASPC-ului. 

În perioada cercetării disciplinare, Popescu va lucra la un centru din Vâlcea, unde nu are contact cu pacienții. 

Investigația Snoop a arătat cazurile a două femei cu dizabilități intelectuale, din județe diferite, despărțite de 500 de kilometri. Acestea au fost violate, în ultimul an, de abuzatori despre care autoritățile știau. Dar n-au intervenit. Unul dintre agresori a continuat abuzul, celălalt a mai violat o persoană. 

Articolul complet, pe Snoop.

INTERVIURILE HotNews.ro