Sari direct la conținut

Senatul a respins proiectul PNL care prevede acordarea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu de catre firmele private

HotNews.ro

Plenul Senatului a respins luni proiectul de lege initiat de PNL care prevede acordarea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu de catre societatile cu capital integral privat, care sa nu depaseasca 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri.

Singurii senatori care au votat in favoarea proiectului au fost cei de la PNL, in timp ce senatorii USR s-au abtinut.

„Prin acest proiect de modificare a legislatiei in vigoare, firmele cu capital privat vor folosi pana la 20% din impozitul pe profit, si pentru acordarea unor prime, salarii in plus, angajatilor, concept european pentru cresterea productivitatii economice prin stimularea participarii angajatilor la profitul companiei. Cu totii am fost martori, aici in Parlament, cand s-au votat legea salarizarii si legea pensiilor speciale. Astazi, este randul salariatilor din mediul privat, cei 4 milioane de angajati care, realist vorbind, sunt motorul economiei acestei tari, adevaratele albine lucratoare ale Romaniei. Mai mult, acest proiect este un argument concret impotriva depopularii, impotriva plecarii romanilor din Romania, a dezbinarii, a dublei masuri, impotriva discrepantelor dintre veniturile din mediul privat si cel bugetar. Stim cu totii ca societatile private se confrunta astazi cu o criza profunda a oamenilor specializati. Sunt angajati care, dupa ce se specializeaza in cadrul societatii, aleg sa plece, e lesne de inteles de ce. Omul pleaca acolo unde este dorit, unde ii este mai bine! Si asa companiile sunt nevoite sa o ia de la capat cu pregatirea. Propunem prin acest proiect de lege, acordarea posibilitatii companiilor private de a oferi angajatilor cel de al 13 lea si al 14 lea salariu, deci o crestere a veniturilor cu 17%,” a sustinut deputatul Ion Stefan, initiatorul proiectului, in declaratia din plen.

Potrivit acestuia, „la buget vor fi incasari suplimentare provenite din impozitul pe salarii, contributia de sanatate, contributiile sociale aplicate celui de al 13 lea si 14 lea salariu. Potrivit prevederilor constitutionale si ale Legii 500/2002 privind finantele publice, adoptarea acestei initiative legislative va avea un impact economic pozitiv.”

Vezi aici proiectul

Initiativa merge acum la Camera Deputatilor, for decizionala.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro