Sari direct la conținut

Sinodul Bisericii Angliei în mijlocul diviziunilor privind căsătoriile religioase între persoane de același sex

HotNews.ro
Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, Foto: Jonathan Brady / PA Images / Profimedia
Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, Foto: Jonathan Brady / PA Images / Profimedia

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a făcut luni apel la unitate în Biserica Anglicană, în deschiderea unui sinod general care se așteaptă să fie dominat de refuzul de a celebra căsătorii între persoane de același sex și doar de a le binecuvânta, potrivit AFP.

După aproape șase ani de consultări, Biserica Anglicană a anunțat luna trecută că nu va permite căsătoriile cuplurilor de același sex.

În schimb, intenționează să le ofere o binecuvântare a uniunii lor sau o căsătorie civilă, o propunere care a atras critici atât din partea susținătorilor, cât și a oponenților căsătoriilor religioase între persoane de același sex.

Propunerea va fi dezbătută miercuri în cadrul sinodului general, un organism ales care se reunește de două sau trei ori pe an pentru a decide asupra problemelor doctrinare și politice.

Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, s-a declarat „extrem de mulțumit” de aceste planuri și a recunoscut „diferențele profunde și pasionale” pe aceste teme în fața unei audiențe de câteva sute de membri ai Bisericii Anglicane.

Biserica Angliei nu a fost suficient de deschisă față de comunitatea LGBT+, a susținut el, „prea mulți oameni, în special în ceea ce privește sexualitatea, au auzit cuvinte de respingere”, a spus el, în ciuda faptului că Biserica Angliei și-a cerut scuze pentru acest lucru la sfârșitul lunii ianuarie.

Sinodul general pare să fie pe cale să afirme că există căsătoria sacră între un bărbat și o femeie, fără a se vota pe această temă.

Comunitatea anglicană, care are 43 de biserici în 165 de țări și 85 de milioane de membri, rămâne divizată în privința acestor probleme.

Justin Welby a indicat deja că nu va oferi personal binecuvântări cuplurilor de același sex. Arhiepiscopul de York, Stephen Cottrell, a anunțat că le va oficia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro