Sari direct la conținut

Societatea de Transport va distribui bucureștenilor măști medicale începând de vineri

HotNews.ro
Masca medicala, Foto: Hotnews
Masca medicala, Foto: Hotnews

Societatea de Transport București (STB) anunță că de vineri va începe să distribuie măști medicale călătorilor, pentru a diminua răspândirea gripei.

„Până în prezent, 2.332 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate la cabinetele de medicină școlară din instituțiile de învățământ de stat din Capitală, cabinete ce fac parte din rețeaua coordonată prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. La acest număr se adaugă elevii din învățământul privat și pacienții care au mers la medicii de familie, date care nu sunt raportate către Primăria Capitalei”, conform STB.

Astfel, în prima zi vor fi disponibile circa 100.000 de măști, care vor fi distribuite la cerere călătorilor prin intermediul celor 220 de centre de vânzare, celor 300 de controlori și șoferi.

La centrul de vânzare de la terminalul Sosiri al Aeroporului Internațional „Henri Coandă” sunt disponibile cele mai multe măști medicale, acesta fiind un important punct de intrare în București al cetățenilor străini, precizează STB.

Societatea de transport le recomandă călătorilor să solicite măști de protecție de la centrele de vânzare, de la șoferi sau de la echipele de control și să aibă în vedere că, potrivit instrucțiunilor de utilizare, acestea trebuie îndepărtate atunci când se umezesc și nu mai asigură protecție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro