Sari direct la conținut

Sondajul apărut în ziua în care Mircea Geoană este acuzat că a plagiat în teza sa de doctorat

HotNews.ro
Sondajul apărut în ziua în care Mircea Geoană este acuzat că a plagiat în teza sa de doctorat
Mircea Geoană/Profimedia

Potrivit unui sondaj Inscop Research dat publicității luni, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este cel mai bine clasat la capitolul încredere.

Mircea Geoană continuă să fie pe primul loc în topul încrederii oamenilor politici, potrivit cercetării Inscop Research, realizate la comanda News.ro. 

Potrivit sondajului, Mircea Geoană are o cotă de încredere de 33.4%, urmat de realesul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, cu 26.2%, de premierul Marcel Ciolacu, cu 23.6%, de șeful PNL, Nicolae Ciucă, cu 21,4% și de noua președintă a USR, Elena Lasconi, cu 21.3%.

De subliniat, că studiul a fost făcut în perioada 19-27 iunie 2024 și nu măsoară astfel posibilele efecte asupra popularității lui Geoană de pe urma dezvăluirilor făcute de publicația PressOne privind plagiatul din teza de doctorat.

Diana Șoșoacă îl depășește pe Geoge SImion la încredere, cu 20,2% vs. 18%.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

INTERVIURILE HotNews.ro