Sari direct la conținut

SpaceX încearcă să blocheze audierea foștilor angajați anti-Musk

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Profimedia
Elon Musk, Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Profimedia

SpaceX a depus o plângere joi împotriva inspectoratului american de muncă, NLRB, pentru a încerca să-l împiedice să audieze foști angajați care pretind că au fost concediați pentru că l-au criticat pe șeful Elon Musk, potrivit AFP.

Compania aerospațială susține că funcționarea acelei agenții federale este neconstituțională și că procesul de audiere încalcă dreptul grupului la un proces cu juriu, potrivit unei copii a plângerii depuse la o instanță federală din Texas.

Plângerea nu respinge ideea că foștii angajați au fost concediați pentru că le-au cerut colegilor să semneze o scrisoare în care critica comportamentul lui Elon Musk pe rețelele de socializare.

„Scrisoarea deschisă a solicitat ca SpaceX să ia anumite măsuri pentru a rezolva deficiențele percepute” și s-a referit la o anchetă, potrivit documentului instanței.

Un grup mic de angajați SpaceX a folosit platforma de comunicații interne a companiei pentru a trimite scrisoarea deschisă miilor de colegi în iunie 2022.

În această scrisoare, angajații SpaceX au cerut conducerii companiei să analizeze ceea ce ei considerau a fi comentarii nepotrivite ale managerului furtunos pe Twitter – redenumit X vara trecută – conform presei americane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro