Sari direct la conținut

Spania a arestat trei pro-ruși care efectuau atacuri cibernetice în scopuri teroriste

HotNews.ro
Hackeri, Foto: Fotokitas, Dreamstime.com
Hackeri, Foto: Fotokitas, Dreamstime.com

Trei hackeri pro-ruși au fost arestați pentru presupuse atacuri cibernetice împotriva Spaniei și a altor țări NATO în scopuri teroriste, a declarat sâmbătă poliția spaniolă, citată de Reuters.

Suspecții au fost reținuți pentru presupusa lor participare la atacuri cibernetice de tip DDoS (distributed denial of service) împotriva instituțiilor publice și sectoarelor strategice, a declarat Garda Civilă.

Autoritățile spaniole nu au făcut publică identitatea celor trei hackeri și nici nu a precizat dacă au fost inculpați.

Atacurile cibernetice ar fi fost efectuate împotriva paginilor web ale organizațiilor publice și private din sectoarele guvernamentale, infrastructurilor critice și serviciilor esențiale din țările care sprijină Ucraina în conflictul cu Rusia, a precizat aceasta.

Poliția a publicat pe platforma de socializare X o înregistrare video a unei descinderi la domiciliul unuia dintre suspecți, în care un steag cu secera și ciocanul din era sovietică era montat pe un perete.

„Aceste atacuri informatice au fost organizate de grupul hacktivist NoName057(16), (care a început) după invazia Ucrainei de către Rusia și (care a fost) unul dintre cele mai active”, a afirmat Garda Civilă într-o declarație de presă.

În propriul manifest de înființare, acest grup recunoaște că „va răspunde proporțional ca răspuns la acțiunile ostile și deschis antirusești ale rusofobilor occidentali”.

Arestările au avut loc în Manacor, pe insula Mallorca din Insulele Baleare din Spania, și în Huelva și Sevilla, în sudul Spaniei, a declarat poliția.

Foto: Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro