Sari direct la conținut

Spitalul de Psihiatrie Murgeni a fost amendat de DSVSA Vaslui pentru că a primit alimente necertificate

HotNews.ro
Spitalul de Psihiatrie Murgeni, Foto: Google Street View
Spitalul de Psihiatrie Murgeni, Foto: Google Street View

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui a demarat, în noaptea de miercuri spre joi, controale la Mănăstirea Floreşti şi la Spitalul de Psihiatrie Murgeni – unde trei pacienţi au murit şi alţi 29 au fost internaţi în spital – verificările arătând că aproximativ 170 de porţii de ciorbă şi peşte pangasius cu legume au fost trimise de la mănăstire la spital.

În incinta spațiului destinat preparării hranei pentru rezidenții mânăstirii, au fost găsite diverse tipuri de pește, în cantitate totală de peste 114 kg. Întreaga cantitate de pește a fost pusă sub restricții sanitare veterinare la temperatură de congelare, până la definitivarea anchetei.

40.000 de lei amendă pentru mănăstire

Având în vedere că lăcașul de cult nu are înregistrare sanitară veterinară pentru activități de alimentație publică, pentru a putea livra alimente gătite și nici autorizație pentru mijlocul de transport produse alimentare, a fost aplicată o amendă contravențională de 40.000 de lei.

Spitalul, amendat cu 12.000 lei

Verificările inspectorilor DSVSA Vaslui la cantina spitalului psihiatric au indicat că unitatea este înregistrată sanitar veterinar, are fluxuri corespunzătoare și o stare bună de întreținere și igienă.

Inspectorii DSVSA Vaslui au recoltat probe de alimente din blocul alimentar aparținând de cantina spitalului, care au fost expediate în noaptea de 22 spre 23 noiembrie către Institutul de Igiena și Sănătate Publică Veterinară din Bucuresti, pentru efectuarea analizelor microbiologice, fizico-chimice și toxicologice, pentru obținerea unor rezultate care să orienteze cursul investigațiilor.

În blocul alimentar al spitalului s-au identificat și pus sub sechestru, până la obținerea rezultatelor analizelor, produse din pește din diverse sortimente.

Pentru încălcarea normelor privind asigurarea trasabilității produselor alimentare servite pacienților, acestea fiind primite ca donație de la o entitate neînregistrată sanitar veterinar, unitatea spitalicească a fost amendată cu suma de 12.000 lei.

În cursul dimineții zilei de joi, s-au extins verificările la depozitele care au furnizat produsele alimentare din loturile incriminate, de unde se recoltează probe pentru examene de laborator.

Inspectorii DSVSA Vaslui colaborează în această anchetă cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și cei ai Inspectoratului de Poliție Vaslui.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro