Sari direct la conținut

Stare de urgență în orașul rusesc Voronej după un atac cu drone ucrainene. Cel puțin 15 explozii au fost auzite lângă o bază aeriană

HotNews.ro
Soldat ucrainean pregătind o dronă cu rază lungă pe frontul din Bahmut, Foto: Ignacio Marin / AFP / Profimedia
Soldat ucrainean pregătind o dronă cu rază lungă pe frontul din Bahmut, Foto: Ignacio Marin / AFP / Profimedia

Primarul orașului Voronej, din sudul Rusiei, a declarat marți stare de urgență după ceea ce oficialii au declarat că a fost un atac cu drone lansat de Ucraina, care a avariat mai multe clădiri și a rănit un copil, informează Reuters.

Oamenii dintr-un bloc au fost evacuați la o școală din apropiere după ce resturi de drone au provocat un mic incendiu și au aruncat în aer ferestrele, a declarat primarul Vadim Kstenin pe canalul de Telegram.

Ferestrele din alte clădiri au fost, de asemenea, spulberate, a spus el, adăugând: „Starea de urgență introdusă în oraș va … permite implementarea rapidă a măsurilor de înlocuire a acestora”.

Guvernatorul regiunii, Alexander Gusev, a declarat pe canalul său de Telegram că o fată a fost rănită când resturi de drone au căzut pe clădirea în care locuia.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a distrus cinci drone și a interceptat alte trei în timpul nopții deasupra regiunii Voronej, care se învecinează cu Ucraina. Orașul Voronej este centrul administrativ al regiunii.

De asemenea, ministerul a precizat că a interceptat patru drone în regiunea rusească Belgorod, aflată în apropiere.

Voronej, un oraș cu peste 1 milion de locuitori, se află la aproximativ 250 de kilometri de granița cu Ucraina.

În ultimele luni, Kievul și-a intensificat atacurile aeriene în ceea ce spune că sunt lovituri care vizează infrastructura militară rusă pentru a submina eforturile de război ale Moscovei.

Rusia are o bază aeriană în apropiere de orașul Voronej, unde se află câteva bombardiere Suhoi Su-34, potrivit presei ruse.

Moscova desfășoară adesea avioanele de vânătoare-bombardament în timpul atacurilor aeriene asupra Ucrainei.

Postul de știri rusesc Shot a relatat pe Telegram că cel puțin 15 explozii au fost auzite în apropierea bazei aeriene, iar unele resturi de drone au căzut în apropiere pe un bloc.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent aceste informații.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro